BUITENGEWOON, (NIET ALLEEN) EEN GOED VERHAAL

Iedereen die wil werken, moet de kans krijgen. Daarom helpen wij met een Buitengewone aanpak mensen binnen Facilicom Group aan het werk. Wij zetten graag een stapje extra voor iedereen die moeite heeft om een baan te vinden of te houden. We kijken wat er nodig is om iemand aan het werk te krijgen en bieden passende begeleiding en ondersteuning. Zo helpen wij niet alleen onze talenten aan een waardevolle baan maar helpen wij ook onze collega’s om dit mogelijk te maken. Samen maken wij het verschil voor mensen die anders aan de kant blijven staan.

Voor wie?

Buitengewoon is onze eigen sociale onderneming die toegankelijk is voor iedereen die aan het werk wil. Voor de werkloze jongere die niet aan de slag komt. Voor de oudere die nog jaren vooruit kan. Voor de statushouder met grenzeloos talent. En voor de knokker die zijn vechtlust al lang en breed bewezen heeft. Voor al deze en andere mensen die langs de kant staan zet Buitengewoon zich in. Wij overbruggen de afstand die mensen ervaren bij het vinden van passend werk. En we zijn er ook voor werkgevers die getalenteerde en gemotiveerde mensen een kans willen geven maar nog niet weten hoe.

Wat doen we?

Buitengewoon helpt mensen die dit nodig hebben aan passend werk. We bieden hen de juiste opstap, zorgen voor de eerste kennismaking met een werkgever en begeleiden hen tijdens het werk. Net als leidinggevenden en collega’s trouwens, die op onze steun en ervaring kunnen rekenen bij het creëren van passend werk.

Hier gaan we voor

Buitengewoon strijdt voor een arbeidsmarkt waarop iedereen een kans heeft. Een ideale wereld waarin wij niet meer nodig zijn en er passende banen zijn voor iedereen die wil werken. Tot die tijd zetten wij ons in voor inclusief werkgeverschap, sociaal inkopen en betekenisvol ondernemen, binnen en buiten Facilicom Group. We kijken steeds waar wij verschil kunnen maken, hoe we kunnen bijdragen aan het werkgeluk van de mensen die wij vertegenwoordigen en hoe wij hen verder kunnen helpen. En ook binnen Facilicom Group blijven we het belang van sociaal en inclusief ondernemen onder de aandacht brengen van collega’s, opdrachtgevers en leveranciers. Net zo lang tot het gewoon is.

Maximale sociale impact creëren en kennis delen

Wij gaan voor maximale sociale impact binnen Facilicom Group. Tegelijkertijd willen we vooral ook anderen inspireren om ons voorbeeld te volgen. Iedereen (ja, écht!) kan vanuit zijn rol iets betekenen voor een ander. Het maakt je werk en de wereld om je heen een stuk mooier en leuker. We willen van Buitengewoon méér dan een sociale onderneming alleen maken. Buitengewoon moet een beweging worden, een community waar je bij wil horen. We verspreiden ons gedachtegoed, delen onze kennis en treden buiten de gebaande paden om dit doel te bereiken.

Een Buitengewoon team

Buitengewoon bestaat uit een klein team van bevlogen professionals maar we kunnen rekenen op een veelvoud aan ambassadeurs binnen Facilicom Group. Veel collega’s zijn supertrots op Buitengewoon en de manier waarop Facilicom Group onze missie een podium biedt. Buitengewoon is al lang niet meer alleen een bedrijfje dat kwetsbare mensen een kans biedt. We laten bijvoorbeeld ook de commerciële en operationele waarde zien die onze initiatieven bieden voor onze divisies, opdrachtgevers en leveranciers.

Onze Buitengewone prestaties