DAT VIND IK BUITENGEWOON

Andrew Versnel

MANAGER INFORMATIE & ICT, INCLUZIO

‘GELOOF ME, DIT IS ZO DE MOEITE WAARD’

“Wat Buitengewoon doet is die lastige eerste stap zetten. Een mooi concept vind ik. Het betekent namelijk dat je als divisie het daarna zelf moet oppakken. En geloof me, dat is zo de moeite waard. Ik weet dat als vader van twee kinderen met een beperking. Ze zijn nu 19 en 22. Doordat ze op hun werk een veilige plek hebben, zich gewaardeerd voelen en de goede dingen kunnen doen, zie ik thuis twee kinderen die gelukkig zijn.”


“Vooral dankzij de inzet van mijn vrouw is het voor allebei gelukt werk te vinden. Maar wat als in de directe omgeving de juiste support daarvoor ontbreekt? Mij doet het goed om te zien dat er vanuit de directie veel steun is voor dit onderwerp. De kunst is om dit ook als collega’s te ondersteunen, want de benodigde begeleiding en aandacht moet je samen opbrengen. Door het zetje dat Buitengewoon geeft kunnen we hopelijk voor veel mensen een verschil maken.”


Annemarie Schoormans

OVERKOEPELEND LOCATIE MANAGER, ALBRON

‘SROI HOORT ERBIJ; WE WILLEN NIET MEER ZONDER’

“De Volksbank gunde ons de opdracht voor twee bedrijfsrestaurants, met als voorwaarde dat we in beide teams ruimte zouden maken voor SROI. Bij die uitdaging hebben we veel aan Buitengewoon gehad. Het werkt goed om een derde partij aan tafel te hebben die een objectieve positie inneemt en tegelijk een zeer betrokken partner is. Buitengewoon hielp ons om aan tafel bij de opdrachtgever de vraag goed in te kaderen. Later in het proces konden we terugvallen op de jobcoach - en nog steeds!”


“Ik maak van dichtbij mee hoe groot de betekenis is van werk in het leven van mensen. En dat motiveert. Zo herinner ik me van een paar jaar geleden dat ik een jonge dame haar bedrijfskleding gaf waarop ze spontaan begon te huilen. ‘Ik ben zo blij om weer ergens bij te horen’, legde ze me uit. Zo’n reactie vergeet je niet en het onderstreept nog maar eens: dit is een maatschappelijke taak waarin we als bedrijf echt moeten willen bijdragen. Voor mij is duidelijk dat SROI erbij hoort, sterker; we kunnen niet meer zonder.”


Martine Geurts

VICE-CEO FACILICOM GROUP

‘ONZE SLAGKRACHT VERDER UITBREIDEN’

“Wij beschikken binnen onze bedrijven over heel veel verschillende soorten banen, zowel in uren als niveau. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor mensen die een afstand hebben tot een leuke baan. Buitengewoon is hierbij de schakel tussen mensen die een baan zoeken en de divisies die een baan kunnen bieden. Gemakkelijk is het niet. Je hebt veel kennis en doorzettingsvermogen nodig om dit voor elkaar te krijgen. Maar met Buitengewoon bewijzen we dat het kan. Ik hoop dat we over een jaar ook buiten Utrecht actief zijn en onze slagkracht flink hebben uitgebreid.”


“Waar ik trots op ben is dat je merkt dat ook onze medewerkers dit onderwerp belangrijk vinden, zeker als je geconfronteerd wordt met schrijnende gevallen. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld met zo’n driehonderd collega’s meegedaan aan de uitdaging, dat organiseren we via de Facilicom Foundation. Ik ben zelf in dit kader met een aantal collega’s naar het Leger des heils geweest. Door de gesprekken met de mensen daar realiseer je je weer eens extra dat het niet meevalt om vanuit zo’n situatie weer aan het werk te komen. Het mooiste is dan dat we als bedrijf in plaats van alleen toekijken ook echt iets kunnen betekenen.”


Peter ten Dolle

MANAGER FACILITAIR BEDRIJF BIJ DE VOLKSBANK

'MET BUITENGEWOON LUKT HET ONS METERS TE MAKEN'

"Mensen met een participatie-achtergrond de kans bieden is iets waar we binnen de Volksbank serieus mee bezig zijn. Door de samenwerking met Buitengewoon lukt het om meters te maken. Sinds de zomer zijn er zeven mensen via dit traject in onze bedrijfsrestaurants aan het werk. Ik krijg positieve reacties van collega’s waaruit blijkt dat de cateringmedewerkers goed binnen het team passen. Wat ik echt als een meerwaarde zie is dat Buitengewoon eerst een proefplaatsing biedt. Zowel voor de persoon zelf als voor ons als opdrachtgever is dat prettig. Ons doel is om door te groeien naar in totaal tien, en dat moet zeker lukken."