donderdag 31 december

Happy new year, happy new year...

Het jaar 2020 zit erop. Niemand had vooraf kunnen bedenken dat het zo’n raar jaar zou worden. We hopen maar dat deze decemberkalender een beetje heeft geholpen om het jaar met een goed gevoel af te sluiten.

Ook al ontbreekt het vuurwerk en zijn er geen grote feesten om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen: maak van deze laatste dag een extra leuke dag. Haal nog een extra zak oliebollen in huis. (Of bak ze zelf: het recept staat hieronder. Mmm.. die geur!) Vergeet je flesje bubbels niet. En laat nog even via Instagram en Facebook zien hoe jullie laatste dag van het jaar eruit ziet (vergeet ons niet te taggen). Namens de Facilicom Foundation wensen we je een mooi, gelukkig en vooral gezond 2021. We zijn van plan om in het nieuwe jaar weer veel acties op touw te zetten. Maar je weet het: jullie zijn de Foundation. We hebben ieders input en hulp hard nodig. Ook die van jou. Dus zet even bij je goede voornemens dat je in 2021 ook een project gaat aandragen dat onze support kan gebruiken. En met deze linkjes blijf je op de hoogte van alles wat er bij de Facilicom Foundation gebeurt!

image
image

Maak zelf traditionele oliebollen

Recept voor 4 personen

+ 50 g boter + 500 ml melk + 1 zakje gedroogde gist + 1 ei + 500 g bloem + 1 mespuntje zout + Traditionele oliebollen + 125 g rozijnen + 75 g krenten + 1 appel, Jonagold

Stappen voor oliebollen

  • Smelt de boter, verwarm de melk tot handwarm en los de gist, het ei en de boter erin op.
  • Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.
  • Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Meng de rozijnen, krenten en de appel door de helft van het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek of plastic op een warme plek.
  • Verwarm de olie voor tot 180 °C.
  • Doe voordat je het beslag eruit schept eerst de lepel in de olie. Zo komt er een laagje vet omheen en gaat het scheppen makkelijker.
  • Laat de oliebollen 5 tot 6 minuten frituren en vervolgens op een papiertje uitlekken. Je kunt de oliebollen tenslotte bestrooien met poedersuiker.