zaterdag 5 december

Hij komt, hij komt… voor de vers gebakken kruidnootjes!

We hebben uit een betrouwbare bron uit Madrid vernomen dat Sinterklaas verslaafd is, aan vers gebakken kruidnootjes. En wat is er nu lekkerder (en leuker) dan die kruidnootjes helemaal zélf maken? Moeilijk is het niet, kruidnootjes zijn misbaksel-proof.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het goed. Daarna doe je de boter en de melk erbij. Met de hand kneed je er een stevige bal van. Draai vervolgens kleine balletjes, formaatje knikker. Hup, op de bakplaat ermee en ongeveer 25 minuten in de oven. En niet allemaal zelf opeten hè, bewaar nog wel wat voor de Sint!

Ingredienten

Kijk, dit heb je nodig voor ongeveer 70 stuks als aanstaande Kruidnotenbakpiet:

+ 250 gram zelfrijzend bakmeel + 125 gram donkerbruine basterdsuiker + 4 theelepels speculaaskruiden + mespunt zout + 100 gram koude harde boter + 6 eetlepels melk