Buitengewoon

Buitengewoon verovert Nederland en België

Na een succesvolle start in Utrecht gaat Buitengewoon zich ook in Rotterdam inzetten om kansen te creëren voor mensen die nu vaak nog aan de zijlijn staan. Hiervoor trekken we samen op met WMO Radar, de gemeente en alle divisies van Facilicom.

Ook in België hebben we het verschil gemaakt, door vluchtelingen binnen de dienstverlening van Prorest en Gom op te leiden. Het succesvolle project krijgt bij onze zuiderburen zeker een vervolg.

SUCCESCASE

Sneller nieuwe medewerkers vinden met open hiring

Cordaan Thuisdiensten helpt mensen die zelfstandig willen wonen met huishoudelijke hulp. Net als veel andere zorg- en welzijnsinstellingen heeft Cordaan Thuisdiensten te maken met de krappe arbeidsmarkt: het is moeilijk om voldoende hulpen te vinden voor alle (nieuwe) klanten.

In samenwerking met Buitengewoon en de Start Foundation heeft Cordaan Thuisdiensten een bijzondere methode ingezet om nieuw personeel te vinden: open hiring. Via een online wervingscampagne zijn potentiële werknemers gevraagd om zich aan te melden voor een kennismakingsbijeenkomst, zonder dat ze hiervoor een cv of sollicitatiebrief insturen. Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen een toelichting op de beschikbare functies. Hiervoor zetten we helder op een rij voor welke werkzaamheden we mensen zoeken en aan welke randvoorwaarden de kandidaten moeten voldoen (bijvoorbeeld als het gaat om een Verklaring Omtrent het Gedrag en een flexibele inzetbaarheid). Alle kandidaten kunnen ter plekke hun interesse voor een functie aangeven, en deze baan krijgen ze dan aangeboden.

Dit is een initiatief van Bas Dubbeld en Peggy Smeets