Bierbrood

by Bart van Houten

Ingrediënten voor 4 personen

440 gr bloem (tarwebloem of volkorenmeel) 2 gr droge gist 7 gr zout 1 flesje (33cl) bier (mag van elk merk zijn)

Materialen

Gietijzeren pan met deksel Grote kom

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in de kom tot het een mooie massa is, het blijft kleverig en dat maakt niet uit.
  2. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het de hele nacht staan om te rijzen.
  3. De andere dag zal je zien dat de massa flink gerezen is.
  4. Stort de massa op een met bloem bedekte plank of ergens anders op waar je kan kneden.
  5. Het geheel niet doorkneden maar iedere keer samenvouwen tot je een mooie stevige massa hebt.
  6. Voor 2 uurtjes terug in een met een beetje olie ingesmeerde kom en dek die weer af met huishoudfolie.
  7. Zet de oven aan om voor te verwarmen op minsten 250 graden en zet de gietijzeren pan er in.
  8. Laat hem minstens een half uur in de oven warm worden (let op het is zeer heet).
  9. Na dat half uurtje haal je de pan uit de oven en stort het deeg in de pan en doe de deksel er op.
  10. Zet terug in de oven voor een 35 minuten.
  11. De laatste 5 minuten haal je de deksel van de pan en laat je het geheel nog 5 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!