Bokkenpootjes

by Carolien Troost

Ingrediënten

5 eiwitten ¼ tl zou 170 gram suiker 140 gram amandelmeel 60 gram poedersuiker 35 gram bloem 60 gram amandelschaafsel

Voor de vulling: 150 gram boter (op kamertemperatuur) 40 gram poedersuiker 50 gram banketbakkersroom Voor de chocola 250 gram pure chocolade getempereerd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het eiwit met het zout in een kom en klopt deze op. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe. Klopt door tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
  3. Meng in een andere kom het amandelmeel, de poedersuiker en bloem.
  4. Spatel dit mengsel beetje bij beetje door het geklopte eiwit en probeer het zo luchtig mogelijk te houden.
  5. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 cm doorsnede.
  6. Spuit op een bakplaat met bakpapier bekleed staafjes van ongeveer 6 cm lang.
  7. Druk de opstaande puntjes met een natte vinger plat.
  8. Bestrooi de staafjes met het amandelschaafsel.
  9. Bak de koekjes in ongeveer 17 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  10. Laat de koekjes afkoelen.
  11. Meng alle ingrediënten voor de vulling.
  12. Smeer een laagje van de vulling tussen twee koekjes.
  13. Verwarm de chocolade.
  14. Dompel de dubbele staafjes dan in de pure chocolade.

Leg ze op een bord neer en ze zijn zo weg!

Eet smakelijk!