De Bourekas

by Ilana van der Ven

Ingrediënten

2 grote aardappelen 2 eieren 3 soorten kaas naar keuze (Ik gebruik meestal feta kaas, oude kaas en gezouten mozzarella.) 3/4 teentjes knoflook. 1 pak kant en klare bladerdeeg plakjes naturel peper zout sesamzaad peterselie verse spinazie

Bereiding

  1. De aardappelen koken en prakken. Doe ze in een kom met de eieren, spinazie (zorg wel dat alle vocht uit is) en de kazen en meng alles goed door elkaar.
  2. Dan zout, peper, peterselie en de knoflook erbij doen.
  3. Oven voorverwarmen op 220 graden
  4. Vervolgens haal je alvast de bladerdeeg plakjes uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien. Dit is belangrijk omdat je ze dan beter kunt vouwen.
  5. Dan leg je de plakjes naast elkaar op bakpapier en bakplaat en doe je in het midden van ieder plakje een beetje van het mengsel op en vouw je vervolgens het plakje dicht met een vorkje totdat het een driehoekje wordt. (Met het vorkje kun je de naden voorzichtig dicht duwen.)
  6. Met een siliconen keuken kwast wat eiwit over de bourekas smeren. Nu kun je de sesamzaad royaal over de bourekas strooien.
  7. Doe de bourekas in de voorverwarmde oven en haal ze eruit als ze mooi goud bruin zijn.

Eet smakelijk!