Gamba curry

by Lex Visser

Ingrediënten voor 4 personen

16 gepelde gamba’s (meer mag altijd…) 400 gr sperzieboontjes (vers of diepvries, maakt niet uit) 4 dl kokosmelk (kokosroom is lekkerder, maar wel wat vetter) 1 ruime eetlepel rode currypasta 5 cm gember (geschild en geraspt) 1 steel citroengras (sereh) (gekneusd en in stukken van 2 cm) 3 eetlepels vissaus 2 eetlepels olijfolie rijst of noodles

Materialen

Wok Pan

Bereiding

  1. Breng water aan de kook; dompel de sperziebonen hier 3 minuten in onder en spoel af met koud water
  2. Kook de rijst of noodles volgens de gebruiksaanwijzing
  3. Verhit de olijfolie in de wok en doe de boontjes erin. Voeg de gamba’s toe en bak tot ze roze zijn.
  4. Voeg gember en citroengras toe samen met de currypasta en vissaus.
  5. Bak kort en voeg tenslotte de kokosmelk of kokosroom toe.
  6. Wacht tot het kookt en serveer met rijst of noodles.
  7. Zout en peper naar smaak.

Eet smakelijk!