Gyoza met kip

by Ginny Schanzleh

Ingrediënten voor 40 stuks

1 pakje ontdooide kant en klare gyoza velletjes (te koop bij de toko en grotere AH’s) een halve Chinese kool (hoeft niet perse) 300 gr. kip gehakt 1 cm verse gember (geraspt) 2 lente uitjes 2 teentjes knoflook 2 eetlepels sesamolie 2 eetlepels soja saus peper/zout naar eigen smaak

Voor de dipsaus: soja saus of chili saus

Om de gyoza in te bakken: een eetlepel olijfolie een eetlepel sesamolie

Bereiding

  1. Snijd de Chinese kool en de lente-ui heel fijn en mix samen met de overige ingrediënten door elkaar.
  2. Vouw de gyoza. Tip! Het vouwen van de gyoza is gemakkelijk te zien in video’s op YouTube. Zoek op ‘gyoza vouwen’ en je vindt genoeg handige filmpjes.
  3. Zet de gyoza na het vouwen op een snijplank met wat bloem. Zo blijven ze niet plakken en de bloem zorgt ook voor een krokant korstje.

Het bakken van de gyoza:

  1. Verwarm de sesamolie en de olijfolie in een koekenpan.
  2. Bak de gyoza’s aan 1 kant bruin en knapperig.
  3. Voeg nu een koffiekopje water toe en doe een deksel op de pan.
  4. Laat de gyoza nu in een aantal minuten gaar stomen.
  5. Serveer de gyoza met een lekkere dipsaus naar keus!

Eet smakelijk!