Noorse RisKrem

by Rinske Erpelinck

Ingrediënten

Lassie Dessert Rijst Melk Halve liter Slagroom Witte basterd suiker of Vanille suiker Roosvicee, Tova of een andere rode fruit diksap

Bereiding

  1. Kook de dessertrijst volgens de verpakking in de aangegeven hoeveelheid melk.
  2. Voor 4 tot 6 personen heb je 200 gram rijst nodig en een liter melk.
  3. Kook de melk met rijst in een grote pan en blijf constant rustig roeren in de pan. Hierdoor zal de rijst niet aan de pan gaan zitten of aanbranden. Roer net zo lang totdat je de bodem van de pan ziet als je met een houten lepel door het midden van de pan een streep trekt. Je zal iets langer moeten laten koken dan op de verpakking staat.
  4. Daarna af laten koelen.
  5. Als de rijst volledig op kamertemperatuur of kouder is, dan kan je de slagroom kloppen.
  6. En halve liter slagroom en daar moet basterd suiker doorheen. Liefst witte, dan blijft de slagroom wit. Ongeveer 4 eetlepels suiker.
  7. Klop de slagroom super stijf en roer deze daarna door de dessert rijst heen.
  8. Serveren met de rode bessen/ rood fruit sap en klaar!

Eet smakelijk!