Pompoenrisotto met gerookte eendenborst

by Geert van de Laar

Ingrediënten voor 2 personen

750 ml water ½ kippenbouillontablet 1 verse prei 2 takjes verse salieblaadjes 20 g ongezouten roomboter 400 g koelverse pompoenstukjes 150 g risottorijst 50 g pompoenpitten 40 g Parmigiano Reggiano (stuk) 100 g gerookte eendenborstfilet

Bereiding

  1. Breng een pan met 750 ml water aan de kook, voeg de halve bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de salie fijn.
  2. Verhit de boter in de pan met dikke bodem. Voeg de pompoenstukjes en salie toe en bak 3 min. Voeg de preiringen toe en bak 2 min.
  3. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.)
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten met een snufje zout 4 min. Schud regelmatig. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Roer de kaas door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Verdeel de eendenborstfilet erover en garneer met de pompoenpitten. Tip van Geert: ‘Liever een vegetarisch recept? Laat dan de eendenborst weg en vervang de kippenbouillon door een groentebouillon, ook dan is het nog een heerlijk gerecht!’

Dit recept is van Albert Heijn en is terug te vinden op www.ah.nl/allerhande.

Eet smakelijk!