Quiche met witte asperges en gerookte zalm

by Gerda van der Laan

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg witte asperges (1 ½ kg mag ook gerust) 200 gr gerookte zalm 200 gr geraspte oude kaas 200 gr crème fraiche 4 eieren 1 rol deeg voor hartige taart Peper en zout Bieslook om mee te garneren

Bereiding

  1. Asperges schillen, in stukjes snijden en ongeveer 10 minuten koken in een beetje water met zout.
  2. Afgieten en goed laten uitlekken, zet er desnoods iets zwaars op zodat het vocht eruit geperst wordt.
  3. Bakvorm invetten.
  4. Bakvorm bekleden met het deeg.
  5. De uitgelekte aspergestukjes erop en peper en zout eroverheen.
  6. De gerookte zalm erop en de geraspte kaas erover,
  7. Klop de eieren met de crème fraiche en giet dit mengsel eroverheen.
  8. Deeg terug vouwen.
  9. 45 min. in een voorverwarmde oven op 225 graden.
  10. Garneren met bieslook.

Eet smakelijk!