Rodekool schotel

by John Roobol

Ingrediënten voor 3 a 4 personen

450 gr rodekool in blokjes (diepvries) 300 gr rundergehakt Ongeveer 800 gr aardappelen 1 grote ui Zakje geraspte kaas

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Je begint met het snijden van de ui. De rodekool warm maken op een laag pitje. Schil de aardappelen en zet ze ongeveer 15 min. op.
  3. Gehakt zonder boter bruin bakken, is deze klaar is afgieten in een vergiet, alle vet eruit laten lopen. Daarna de ui even bakken, tot deze bruin is, doe daarna de gehakt weer terug in de pan.
  4. Vet de ovenschaal in, en begin met de gehakt, rodekool.
  5. Als de aardappelen klaar zijn, afgieten met de stamper fijn maken en dan ongeveer 250 ml melk en een klontje boter bij. Als deze puree klaar is leg deze op de rodekool. Doe als laatste geraspte kaas eroverheen.
  6. Doe de ovenschotel in de voorverwarmde oven, ongeveer 20 tot 30 minuten. Als de schotel gaat bubbelen en de kaas verkleurd is de ovenschotel klaar.

Eet smakelijk!