Sambal telor

By Angeli Konings

Ingrediënten

2 verse pepertjes 4 eieren 1 ui 2 teentjes knoflook Theelepeltje djahe gember Theelepeltje djintan komijn Theelepeltje laos galangawortel 1eetlepel ketoembar koriander 1 eetlepel olie Half zakje santen kokos voor ander halve dl Half kruidenbouillon tablet

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Halveer de pepertjes, haal de zaadlijsten eruit en snipper de peper, en de ui.
  3. Halveer de eieren.
  4. Olie in de koekenpan, fruit de ui, de kruiden de pepertjes, en de knoflook.
  5. Roer de santen met 2 dl heet water los en voeg dit met het bouillonblokje toe aan het kruidenmengsel.
  6. Leg de ei helften in de saus en laat het geheel op laag vuur 10 min pruttelen.
  7. Serveer de helften met een laagje met het kruidenmengsel, zoveel dat het er vanaf druipt.

Eet smakelijk!