Sticky kip met miso, gember en limoen

by Sacha Truyens

Ingrediënten voor 8 personen

8 kippenpoten 2el zonnebloemolie zout 4 cm geraspte gember 2.5 et sojasaus 2.5 et mirin 2.5 et rijstazijn (of ahornsiroop) 3 teentjes knofloof gehakt 80 gr witte miso De rasp en het sap van 1 limoen 10 bosuien waarvan 8 in de lengte gesneden 2 rode chilipepers in de lengte gesneden. koriander (40 á 50 gram in stukjes van 6 cm gesneden)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bak de kippenpoten ingesmeerd met olie en wat zout aan elke zijde 4 á 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Doe de gember, sojasaus, mirin, rijstazijn (of ahornsiroop) 3 teentjes knoflook gehakt en de rasp en het sap van 1 limoen en de miso in een kom en meng het goed. Doe de kippenpoten erbij en wentel de kippenpoten er goed door zodat ze rondom bedekt zijn.
  4. Verdeel in een braadslede de bosuitjes, koriander en 2 rode chilipepers en leg de gemarineerde kippenpoten met het vel naar boven op. Dek de ovenschaal goed af met aluminium folie en zet het 20 minuten in de oven..
  5. Na 20 minuten haal je het folie er af en draait de kippenpoten om met het vel naar beneden. Zet het nog voor 30 minuten in de oven en bedruip de kippenpoten af en toe met het vocht. De kip moet goudbruin, kleverig en gaar worden.
  6. Leg de kippenpoten op een bord en verdeel de koriander, chilipeper en halve bosuien er om heen. Besprenkel de kip met de saus en bestrooi fijn gesneden bosui ringetjes.

Eet smakelijk!