Stroganoff

by Lucienne Boonstra

Ingrediënten voor 2 personen

1 a 1,5 pond rundvlees (biefstuk) 1,5 eetlepel bloem Zout Peper 1 theelepel tijm 1 pond champignons 1 ui 1 teentje knoflook 4 eetlepels boter 1 dl gezeefde tomaten (blik) 1 dl runderbouillon 0,5 theelepel suiker ¼ l crème fraîche 2 eetlepels peterselie

Bereiding

  1. Meng de bloem, het zout, peper en de tijm door elkaar en bestrooi hiermee het in smalle reepjes gesneden vlees.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Snipper de ui en per de knoflook.
  4. Fruit de ui in een koekenpan met olie en bak er de reepjes vlees in tot ze bruin zijn
  5. Voeg nu de gezeefde tomaten en de bouillon toe.
  6. Meng er het zout en de suiker doorheen en maak dit gerecht af door er crème fraîche doorheen te roeren.
  7. Strooi er vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie overheen.

Eet smakelijk!