Stroganoff
by Lucienne Boonstra
Ingrediënten voor 2 personen
1 a 1,5 pond rundvlees (biefstuk) 1,5 eetlepel bloem Zout Peper 1 theelepel tijm 1 pond champignons 1 ui 1 teentje knoflook 4 eetlepels boter 1 dl gezeefde tomaten (blik) 1 dl runderbouillon 0,5 theelepel suiker ¼ l crème fraîche 2 eetlepels peterselie
Bereiding
- Meng de bloem, het zout, peper en de tijm door elkaar en bestrooi hiermee het in smalle reepjes gesneden vlees.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Snipper de ui en per de knoflook.
- Fruit de ui in een koekenpan met olie en bak er de reepjes vlees in tot ze bruin zijn
- Voeg nu de gezeefde tomaten en de bouillon toe.
- Meng er het zout en de suiker doorheen en maak dit gerecht af door er crème fraîche doorheen te roeren.
- Strooi er vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie overheen.
Eet smakelijk!