Tikka Masala

by Desiree Björnebro

Ingrediënten voor 2 personen

400 a 500 gram lamvlees in blokjes gesneden (200 gram pp te Koop bij de Islamitische slager.) 4 grote opscheplepels yoghurt 1 grote bloemkool 1 courgette of aubergine 1 grote ui zout naar smaak zwarte gemalen peper 1 stukje verse gember 25 gram 3 a 4 teentjes knoflook 3 theelepels koriander korrels of koriander poeder 3 stukjes foelieblad (bij toko of Islamitische winkel te koop) 3 a 4 eetlepels Tikka masala pasta (Indiaanse kruidenpasta merk (Pataks) supermarkt) Kokos melk (kleine pakje van het (merk Kara) Toko)

Bereiding

  1. Doe het vlees in een grote kom en doe de Tikka masala er bij en meng dit door het vlees.
  2. Vervolgens voeg je de yoghurt er bij. Dek de schaal af met deksel of folie en laat het even goed intrekken.
  3. Doe olijfolie of kokosvet in een wok pan en bak onder niet te hoge vuur het vlees.
  4. In tussentijd zet je de rijst op. (Wit of bruine rijst)
  5. Snij de bloemkool in kleine roosjes (of koop dit kant en klaar gesneden) en snij of de courgette of de aubergine in kleine blokjes.
  6. Voeg wanneer het vlees niet meer zo rood is toe: - 1 grote ui in blokjes gesneden - 1 stukje verse gember fijn gesneden of raspen (25 gram) - 3 a 4 teentjes knoflook fijngesneden of door de knoflook pers - 3 theelepels koriander korrels of koriander poeder - 3 stukjes foelieblad - ½ pakje kokosmelk
  7. Voeg de zout en gemalen zwarte peper naar smaak bij en laat even rustig op een laag pitje sudderen.
  8. Als de saus te veel indikt doe je een klein scheutje water bij.
  9. Regelmatig blijven roeren.
  10. Als het vlees bijna zacht is. ( even proeven). Doe dan de gewassen bloemkoolroosjes in de pan. Goed roeren. Mocht het nodig zijn doe je er nog wat kokosmelk bij.
  11. Als laatste voeg je de courgette of de aubergine toe. Laat alles nog even rustig sudderen. Zorg dat de bloemkool zijn bijt houd en niet te zacht wordt.

Eet smakelijk!