Tiramisu met limoncello

by Daphe de Roo

Ingrediënten

3 eidooiers 100 gr poedersuiker 500 gr mascarpone 1 citroen (zeste en 60 ml Citroensap) 150 ml ongeklopte slagroom 40 dunne lange vingers 90 ml limoncello witte chocoladereep

Bereiding

  1. Scheid de eidooiers van het eiwit (dit gebruik je niet, tip: maak hier meringue schuimpjes van). Mix de eidooiers met poedersuiker tot een geeloranje geheel. Voeg de mascarpone toe en mix nogmaals tot het luchtig is geworden. Voeg de citroenzeste toe.
  2. Klop de slagroom.
  3. Gebruik een spatel om de slagroom en mascarpone voorzichtig te mengen.
  4. Leg de helft van de lange vingers naast elkaar in de schaal. Meng de limoncello met het citroensap en giet twee derde hiervan over de lange vingers. Schep de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en zorg dat alles is bedekt.
  5. Herhaal dit door de lange vingers op het mascarponemengsel te leggen. Schenk de overgebleven limoncello eroverheen.
  6. Schep het overgebleven mascarponemengsel hierover.
  7. Bedek de tiramisu met plasticfolie en zet minimaal 2 uur (1 dag van tevoren is echt aan te raden) in de koelkast om zowel in te trekken als op te stijven.
  8. Rasp voor het opdienen de witte chocolade over de tiramisu heen.

Eet smakelijk!