Tom Kha Kai

by Leonie Eggens

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

1 kipfilet 1 ui 1 teen knoflook 1 winterwortel 1 rode paprika 1 kleine prei 3 stengels bosui 2 eetlepels limoensap 500 ml limoensap 400 ml kokosmelk 1 theelepel gemberpoeder ½ theelepel kurkuma 1 theelepel citroengraspoeder ½ theelepel laos 1 theelepel sambal oelek Handvol verse koriander Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de kip in reepjes en bak deze in boter of olie in een koekenpannetje.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en wortel in blokjes en de prei en bosui in ringen. Smelt wat boter of olie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg de groenten toe. Bak even mee en voeg dan de kruidenmix toe. Roerbak een minuut mee en voeg dan de bouillon, limoensap en kokosmelk toe.
  3. Laat nog 5-10 minuten meekoken en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kipreepjes toe en eventueel nog wat peper en zout.
  4. Serveer de soep met verse koriander.

Eet smakelijk!