Wafels

by Kerstin

Ingrediënten voor 4 personen

1 pak zelfrijzend bakmeel 1 theelepel backin 2 pakjes blueband (of boter) 300 gr suiker (basterdsuiker) 4 zakjes bourbon vanillesuiker 6 eieren 1/2 bierglas bruisend mineraalwater Optioneel: citroen en rumaroma (wel heel lekker en zonder alcohol)

Bereiding

  1. Eieren splitsen en het eiwit stijf kloppen.
  2. Margarine (of boter) klein maken en samen met de eidooiers, suiker & vanillesuiker kloppen tot een gladde massa.
  3. Voorzichtig het meel erbij doen en scheutje voor scheutje het mineraalwater erbij tot je een mooi glad deeg hebt. In dit stadium kun je citroen en rumaroma toevoegen tot je beide ruikt, maar niet overheersend. Intussen het wafelijzer voorverwarmen en bestrijken met een beetje olie.
  4. Op het laatste moment het geklopte eiwit voorzichtig onder scheppen anders stort het in.
  5. Dan de wafels bakken tot ze goudbruin zijn en gaar. Op een rooster af laten koelen.

Eet smakelijk!