Witte chocoladetaartjes met frambozen

by Barbara van der Kooij

Ingrediënten

1 portie zoet taartdeeg (zie hieronder voor recept) 325 ml slagroom 400 gr. witte chocolade 250 gr. frambozen, schoongeveegd IJsklontjes Basisrecept zoet taartdeeg Ingrediënten 225 gr. bloem 2 eetlepels fijne tafelsuiker Mespunt zout 2 eidooiers

Bereiding

  1. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Steek er rondjes van 8 cm uit. Bekleed holtes van de vorm met een deegrondje.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg in elk holletje een stukje bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is. Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taartjes 20 minuten. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en bak de taartjes nog 8 minuten. Laat de taartjes in de vorm afkoelen.
  3. Vul een bak met koud water en ijsblokjes. Verwarm de slagroom. Neem het pannetje van het vuur en laat de stukjes chocolade al roerend in de room smelten. Zet het pannetje in de bak met ijswater en blijf roeren tot het mengsel zalfachtig wordt. Klop het mengsel met de handmixer op de laagste stand tot je een geultje in de room kunt trekken.
  4. Verdeel driekwart van de frambozen over de deegbakjes. Schep de chocolademousse erop. Laat alles nog ongeveer 30 minuten opstijven. Garneer de taartjes met de achtergehouden frambozen.

Bereiding zoet taartdeeg

  1. Meng in een kom bloem met de fijne tafelsuiker en zout.
  2. Voeg daar de koude boter in stukjes aan toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels.
  3. Roer de eidooiers met 1 eetlepel water los, voeg het eimengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  4. Laat het deeg, ingepakt in folie ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

Eet smakelijk!