Zalm tajin met groenten

by Aziz Belassal

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de zalm marinade: 2 etl. peterselie, fijngesneden 2 etl. koriander, fijngesneden 4 teentjes knoflook, uitgeperst 1 tl. paprikapoeder 1 tl. zout 1/2 tl. kurkuma 1/2 tl. komijnpoeder 1/2 tl. zwarte peper 2 etl. olijfolie 150 ml water 100 gr. Tomato Frito 1 etl. verse citroensap

500 gr. zalm 2 uien, in schijfjes 2 zoete aardappel, in schijfjes 3 wortels 2 tomaten, in plakjes  2 schijfjes citroen

Bereiding

  1. Voeg in een ruime kom de peterselie, koriander, knoflook, paprikapoeder, zout, komijnpoeder, zwarte peper, olijfolie en het water toe en roer het flink samen. Voeg de tomatensaus en de citroensap erbij en roer het nog eens door.  Plaats de zalm in de marinade voor minstens 30 minuten.
  2. Plaats de uien op de bodem van de tajine en verdeel daarop de aardappelen, paprika en de tomaten. Haal de vis uit de marinade en verdeel deze bovenop.
  3. Giet de overige marinade via de zijkanten in de tajine en leg bovenop twee plakjes citroen. Plaats het deksel op de tajine en kook de tajine op middelhoog vuur voor 30-40 minuten gaar.
  4. Open tussendoor de tajine en schep met een lepel via de zijkanten wat saus over de vis en groenten. Wanneer de saus mooi is ingedikt en de groenten zacht zijn is het tijd om te smullen.

Eet smakelijk!