Zoet-zure karbonades

by Marga Bakker

Ingrediënten

1 kilo karbonades Flinke scheut olijfolie Olijfolie om te bakken 100 gr margarine 1 eetlepel fijngehakte ui uit het zuur 1 eetlepel fijngehakte lombok peper uit het zuur 2 eetlepels bruine suiker 0.5 kopje appelazijn

Bereiding

  1. Meng alles (behalve appelazijn, olijfolie om te bakken en margarine) met elkaar. Wrijf de karbonades ermee in en dek het af met keukenfolie. Zet dit in de koelkast voor 1.5 uur.
  2. Verhit een braadpan. Doe de olijfolie en margarine erin en laat goed heet worden.
  3. Doe de karbonades erin en bak deze aan beide kanten bruin.
  4. Haal de karbonades eruit en blus af met water.
  5. Voeg het halve kopje appelazijn bij de jus.
  6. Die de karbonades terug in de pan en voeg heet water toe, tot de karbonades net onder staan.
  7. Breng aan de kook. Zet de pan op een vuurplaatje en een kleine pit. Laat de karbonades zachtjes sudderen voor 1,5 a 2 uur. Lekker met gekookte aardappelen, sla, tomaat, komkommer en een fijngesneden lente ui.

Eet smakelijk!