Inspiratietoolbox

leiderschap

tijdens crisis

Handig!

Iedereen gezond en met plezier aan het werk, nu en in de toekomst.

Facilicom Group vindt het belangrijk dat medewerkers duurzaam inzetbaar blijven. Jij hebt hierin zelf een actieve rol, want jij weet zelf het beste wat je nodig hebt. Facilicom Group ondersteunt waar nodig. Zo zorgen we er samen voor dat jij gezond en met plezier naar je werk kunt blijven gaan. Op de website vind je informatie om met plezier aan het werk te blijven. We geven jou en je collega's manieren om problemen bespreekbaar te maken en te werken aan een open houding naar elkaar en de omgeving. Je kunt zelf bepalen met welke thema's je de slag gaat.

Toolbox voor leidinggevende

Leidinggevenden hebben een belangrijke rol in het motiveren van medewerkers en het beantwoorden van vragen over deze thema’s. Om jou te ondersteunen hebben we een toolbox voor leidinggevenden ontwikkeld vanuit het programma ‘Hoe lekker werk jij?’. Kies hieronder uit de reeds gepubliceerde toolboxen voor informatie en inspiratie!

Laten we samen die stap van 1,5 meter blijven zetten

​De komende weken hopen we Nederland weer langzaam op te kunnen starten. Maar we houden nog altijd veel beperkende maatregelen. En we moeten voorlopig ons werk blijven doen binnen de nieuwe 1,5-meter-samenleving. Dat blijft wennen, voor ons allemaal. Ook omdat we voor allerlei nieuwe vragen komen te staan. Daarom één belangrijk advies: laten we elkaar helpen, nog meer dan we altijd al doen. Jouw tip kan een collega verder helpen. Dus vraag wat je niet weet of bespreek het met je leidinggevende als je er niet uit komt. Je kunt ook mailen met coronavirus@facilicom.nl of bellen met de coronahulplijn van Facilicom Group op 088 298 7600. We zijn er voor je!​​ Om je medewerkers in je team deze boodschap te sturen, kun je gebruik maken van een kleine animatie die je via WhatsApp op je telefoon kunt versturen.

Schoonmaakprotocol

Schoonmaak in een anderhalve meter-economie, het blijft belangrijk. Het coronavirus verspreidt zich van mens op mens, maar kan ook overgedragen worden via onder meer deurklinken, lichtknopjes en tafels. Goede schoonmaak is daarom essentieel om verspreiding van het virus te voorkomen. Dit betekent dat, naast de reguliere schoonmaak, er in deze corona-tijd extra aandacht moet zijn voor de reiniging van bepaalde aspecten. OSB heeft een aantal protocollen ontwikkeld waarin handvatten worden gegeven voor goede schoonmaak.