Inspiratietoolbox

leiderschap

tijdens crisis

Thuiswerken

De meeste collega's werken tijdens deze crisis zoveel mogelijk thuis. Een goede werkplek en werkhouding zijn van belang om lichamelijke klachten te voorkomen. Daarom is het handig dat je weet wat je zelf kunt doen om je thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten en welke middelen je daarvoor kunt gebruiken. Graag willen wij je daarom van een aantal tips en tricks voorzien om je hierbij te helpen

7

TIPS

om thuis te werken

1. Kleed je aan zoals je ook naar het werk zou gaan

Doordat je jouw kleding die je normaal ook naar je werk aandoet aantrekt, creëer je voor jezelf hetzelfde gevoel als dat je naar het werk gaat en kom je in jouw werk ‘’mind-set’’.

2. Zorg voor een goede werkplek

Creëer voor jezelf een werkplek die jij kan gaan associëren met het werk.

3. Houd je werkroutine zoveel mogelijk aan

Houd je zoveel mogelijk aan je reguliere werkuren.

4. Zorg voor genoeg pauzes tussen het werk door

Creëer momenten die zorgen voor ontspanning tussen het werk door.

5. Probeer afleiding van thuis zoveel mogelijk te vermijden

Probeer alle externe afleidingen te voorkomen, maak een to-do list om focus te behouden en maak afspraken met huisgenoten of kinderen wanneer ze je mogen storen.

6. Telefoneer met oortjes of een headset

Een headset of oortjes zijn handig als je veel aan de telefoon zit, zorg dat je ook weet waar de mute knop zit zodat je deze kunt gebruiken wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn.

7. Oefeningen om thuis fit te blijven

Doe bijvoorbeeld mee aan Nederland in Beweging, volg andere online lessen of maak zelf een training.

Een goede werkhouding

Stoel:

A Heupen iets hoger dan knieën. B Zit achter op de stoel en stel de diepte in. C Bolling van de rugleuning in de holling van je rug. Hoofd rechtop in het verlengde van je wervelkolom. D Onderarm t.o.v. je bovenarm onder een hoek van 90°.

Bureau:

E Hoogte bureau gelijk aan armsteun.

Computer:

F Armlengte afstand tussen ogen en scherm. Bovenrand beeldscherm op ooghoogte. G Toetsenbord zo’n 20 cm van de rand van het bureau. Muis vlak naast het toetsenbord.

Heb je klachten?

Dan kun je binnen het ‘Hoe lekker werk jij-programma’ gebruik maken van HelloFysio. HelloFysio is fysiotherapie waarbij je als medewerker van Facilicom Group eenvoudig thuis behandeld wordt via webcam, telefoon en/of internet. Je kunt ook zelf aan de slag met instructievideo's.

Via de kennisbank 'Zelf aan de slag' kun je per geslacht aangeven waar je in het lichaam last van hebt. Aan de hand hiervan krijg je verschillende video's te zien met oefeningen om de klachten aan te pakken. Mochten de klachten na deze oefeningen nog niet weg zijn? Dan kun je altijd een online consult aanvragen.