Apparaten

Meer over de apparaten die een klant nodig heeft

Afhankelijk van de behoefte van de cliƫnt zijn er 3 type alarmapparaten te kiezen.

Keus uit drie apparaten

Vaste personenalarmering

Bij vaste personenalarmering krijgt een klant de beschikking over een basisstation (de alarmunit) en een pols- of handzender. De zender heeft een lange batterijduur, wat de veiligheid waarborgt.

Vaste personenalarmering met SIM kaart

Heeft een woning niet de beschikking over een vaste telefoonlijn? Kies dan voor de personenalarmering met simkaart. Via deze optie hoeft personenalarmering niet via de telefoon te lopen.

Mobiele alarmering

Wilt u uw klanten de vrijheid geven om buitenshuis hulp in te laten schakelen? Dat kan met mobiele alarmering. Het systeem is dan uitgerust met een gps, zodat de zorgcentralist precies ziet waar een klant zich op dat moment begeeft. Er zijn drie verschillende varianten.

Personenalarmering

Extra producten en diensten

Naast bovenstaande alarmopties bieden we nog diverse andere producten. Deze opties zijn alleen te koppelen aan de vaste personenalarmering:

  • partnerabonnement (een tweede hals/polszender)
  • een valsensor
  • een beweegalarm
  • een camera-alarm

Aan de aanschaf van deze extra producten zijn additionele kosten verbonden.

Partnerabonnement (tweede hals/polszender)

Heeft ook de partner van een klant behoefte aan alarmering? Het basisstation kan met meerdere zenders overweg.

Valsensor

Is een klant niet goed meer ter been? Of is hij bang om te vallen? Een valsensor is dan een slim extraatje. Het is een sensor die automatisch alarmeert bij een val. Een klant hoeft dan zelf niets meer te doen.

Beweegalarm

Een beweegalarm detecteert verplaatsingen van een persoon. Het apparaat wordt vaak gebruikt om alarm af te geven als een persoon zijn bed verlaat. Het alarm kan ook worden gebruikt om te zien of iemand de kamer verlaat.

Camera-alarm

Sommige klanten kunnen moeilijk aangeven wat er aan de hand is als ze hebben gealarmeerd. Bijvoorbeeld bij mensen met beginnende dementie. In die gevallen waakt een camera mee over het welzijn van de klant. De camera krijgt een plaats in de woning. Slaat de klant alarm, dan gaat de camera automatisch aan (de camera staat standaard uit). De zorgcentralist in de meldkamer kan via de camera zien wat er aan de hand is.

Personenalarmering

Storing, service & onderhoud

Wanneer de ZorgCentrale de apparatuur levert zijn service en onderhoud voor de optimale werking van de apparatuur altijd kosteloos. Bij storingen die ontstaan door het niet juist omgaan met de apparatuur vervallen de kosteloze service en onderhoud. We berekenen dan additionele kosten.