Persoonlijke hygiëne

Hygiëne is een belangrijk onderdeel van het werk als schoonmaakmedewerker. Niet alleen jouw veiligheid speelt daarin een rol, maar ook de veiligheid van de klant. Daarom is het van belang hygiënisch te werken. Dit begint uiteraard bij een dagelijkse persoonlijke hygiëne. Jij bent tenslotte het ‘visitekaartje van het bedrijf’.

Persoonlijke verzorging

Kleding

Draag tijdens het werk het T-shirt/polo van Facilicom@Home die je kunt wassen op een temperatuur van 60°C. Zo beperk je overdracht van ziektekiemen. Bij uitslag draag je handschoenen. Zorg dat de kleding degelijk is en prettig werkt. Het is niet toegestaan om te werken met een blote buik, diep decolleté, korte rok of broek.

Haarverzorging

Aan haren hechten zich gemakkelijk stofdeeltjes en ziektekiemen, die bij elke beweging vrijkomen. Daarom is het belangrijk om je haar kort, bijeengebonden of opgestoken te dragen.

Handen wassen

Je wast je handen:

  • Voordat je met de werkzaamheden begint.
  • Na een bezoek aan het toilet.
  • Na het snuiten van je neus.
  • Na vuil werk, zoals het legen en/of schoonmaken van een vuilnisbak.
  • Na beëindiging van de werkzaamheden.

Lichaam: Sieraden kunnen ziekteverwekkers vasthouden en belemmeren een goede handhygiene. Het wordt daarom aangeraden om helemaal geen horloges, armbanden of ringen te dragen. Doet u dit wel, let u er met het handenwassen extra goed op om deze ook schoon te maken en goed af te drogen. Voor schone handen geldt ook dat de nagels schoon zijn. Zorg dat je ze hebt kortgeknipt en draag geen nagellak of kunstnagels. Zorg dat je je lichaam hebt gewassen/ gedoucht bent en gebruik eventueel deodorant.