Medewerkers aan het woord


Laten zien wat je waard bent

Bianca van der Meijde, stafadviseur HR,

Trigion

“Ik ben net twee maanden geleden in een nieuwe functie begonnen. Van administratief medewerker heb ik de stap gemaakt naar stafadviseur HR. Dat je kunt laten zien wat je waard bent en dan ook de kans krijgt om je te ontwikkelen, dat heeft voor mij alles met werkgeluk te maken. Goede contacten is ook erg belangrijk voor me. Collega’s komen regelmatig vragen hoe het bevalt. ‘We houden je in de gaten hoor’, beloven ze me dan. Het is fijn dat ze betrokken zijn. Je merkt dat ze graag willen dat het voor jou werkt. Ik denk dat leidinggevenden vaker kunnen peilen; Zit jij nog op je plek? Heb je het idee dat je meer kan dan wat je laat zien?’. Op die manier kunnen we werkgeluk serieus een plek geven binnen de organisatie.”

Plezier, voldoening,
zingeving

Charlotte Morijn,
managing consultant,

Facilicom Solutions

“Informele omgangsvormen, zelfstandigheid, maar ook pionieren en ondernemerschap tonen; het zijn allemaal ingrediënten waardoor ik zelf geniet van mijn werk. Als MT-lid bij Management & Advies, onderdeel van Facilicom Solutions, ben ik erop gericht dit ook voor anderen te faciliteren. Dat doe ik bijvoorbeeld door persoonlijke ontwikkeling aandacht te geven en opdrachten te zoeken die goed aansluiten bij individuele ontwikkelambities. Werkgeluk is uiteindelijk een samenspel van het plezier, de voldoening en de zingeving die je ervaart. Medewerkers moet je dan ook ruimte geven om zelf te kunnen groeien. Dat vind ik heel dankbaar werk, maar het is ook noodzakelijk. Het is de enige manier om talentvolle mensen aan ons te binden. En die hebben we hard nodig om ons ook als organisatie te blijven ontwikkelen.”

Mezelf blijven

ontwikkelen

Estergon Yilmaz, meewerkend voorman,

Gom

“Het is heel snel gegaan met me. Ik kom uit Turkije en ben nu ruim vier jaar in Nederland. In korte tijd moest ik me aan veel nieuwe dingen aanpassen. Dat is hard werken, maar dat geeft niks. Wat ik doe, dat doe ik graag. In 2014 ben ik begonnen als schoonmaker. Een jaar later ben ik overgestapt naar de specialistische reiniging. Intussen heb ik de taal geleerd en heb ik allerlei extra cursussen kunnen doen. Bij Gom kan dat allemaal. Ik ben blij dat ik zoveel mogelijkheden krijg om me te ontwikkelen. Ze zien mijn talent, dat is het belangrijkste voor me. Nu ben ik meewerkend voorman. Maar ik blijf bezig met de volgende stap hoor! Die drang om verder te groeien en bij te leren, dat zit in me.”