Medewerkers aan het woord


Een organisatie waarin voor iedereen plek is. Dat willen we graag zijn. Het zijn de collega’s en de divisies die dit waarmaken. Social return on Investment heet dat dan, kortweg SROI. En daar zit een wereld van werkgeluk achter.

Heb jij een verhaal over werkgeluk dat je met collega’s wilt delen? Laat het ons dan weten via happy@facilicom.nl

Iets goeds doen voor maatschappij en mens

Julie van Zwet, klantmanager Gom Zorg

“Ik ben met ruim tweehonderd medewerkers en tien voormannen/vrouwen en objectleiders verantwoordelijk voor het schoonmaakcontract met Parnassia Groep. Geestelijke gezondheidszorg is een wereld op zich. De segmentatie die we binnen Gom hebben gekozen draagt bij aan mijn werkgeluk. Dit werk wordt er zoveel leuker van als je dienstverlening op maat kunt maken. Al bij de start van de gunning in 2016 was duidelijk dat SROI een van de contracteisen zou zijn. Mijn ambitie was om dit thema met Parnassia beet te pakken en er als team op te gaan knallen.”

“Als je een keer een succesje boekt door iemand een baan te kunnen bieden die je eerst bij wijze van proef hebt begeleid, dat geeft zoveel energie. Enerzijds voldoe je aan een eis van de klant, anderzijds doe je iets goeds voor maatschappij en mens. Inmiddels laten ook de cijfers zien dat dit lukt. Dat is zo’n krachtige manier om te ‘shinen’ met Facilicom als mensenbedrijf. Mijn ervaring op dit onderwerp wil ik graag delen met andere collega’s. Te vaak zie ik in aanbestedingen dat SROI niet meer dan een leuk tekstje met beloftes is. Mijn advies: zeg toe dat je bij gunning de kpi echt gaat vormgeven. Pas dan kan je goed uitvragen wat het doel is van de klant en hoe je dat samen bereikt.”


- Mail Julie

Impact hebben en ruimte voor ondernemerschap

Bas Dubbeld, sociaal ondernemer Buitengewoon

“Ik ben in 2016 gestart als management-trainee bij Facilicom Group. Dat waren interessante jaren, ik leerde hartstikke veel. Wat bleef knagen was de wens om te bouwen aan iets nieuws. Toen ik een jaar geleden kennismaakte met Buitengewoon wist ik in mijn eerste week: hier wil ik niet meer weg. Jarenlang droomde ik ervan om ooit ergens directeur te worden. Tot ik me realiseerde dat manager zijn niet mijn doel was. Wat ik nodig heb is dat ik verschil kan maken voor anderen.

Werkgeluk, dat heeft voor mij dus alles te maken impact hebben. Dat is ongetwijfeld de reden dat Buitengewoon zo bij me past, in combinatie met de ruimte die ik krijg om als ondernemer te denken en kansen te helpen creëren. Dan is het ongelooflijk motiverend als je meemaakt dat mensen de draad weer op kunnen pakken door onze bemiddeling en begeleiding. Voor mij is dat waarom inclusiviteit zo’n mooi thema is. Ik word er elke keer weer stil van. Laatst ook weer: een man die me in een half uur tijd wel zes keer een hand heeft gegeven om me te bedanken, met de tranen in zijn ogen. Hoeveel werkgeluk wil je?”


- Mail Bas

Een beroep op intuïtie en ervaring

Annemarie Schoormans, overkoepelend locatiemanager Albron

“Bewegingsvrijheid, het indelen van mijn werktijd, werken op verschillende locaties; dat is belangrijk voor me. Maar de vrijheid die ik ervaar gaat verder dan dat. Ik krijg ruimte om mijn creativiteit te gebruiken om oplossingen te vinden. Vorige week vroeg ik een kok die heel sterk is in de presentatie van gerechten om op een andere locatie advies te geven. Dat pakte geweldig uit. Die man straalde helemaal door de erkenning dat hij om hulp werd gevraagd, en op de locatie zelf voelden ze zich gesteund door de adviezen. Bovendien hoefde ik niet de boeman te zijn die vertelde dat het beter moest.

Zeker als je mensen begeleidt om te re-integreren is er vaak geen draaiboek. Als ik dan mijn intuïtie en ervaring mag inzetten, dan wordt mijn werk er alleen maar leuker op. Voor mij persoonlijk is het inderdaad zo dat SROI het werkgeluk vergroot. Ik zie dit op allerlei niveaus. Als bedrijf nemen we verantwoordelijkheid om een maatschappelijk probleem te helpen oplossen. In de teams merk ik dat dit voor de waardering van het eigen werk ook iets toevoegt. En voor ervaren medewerker is het een leerzame ervaring om als buddy iemand te coachen. Dan heb ik het nog niet eens over het werkgeluk van de kandidaat zelf die eindelijk weer het gevoel heeft mee te mogen doen.”


- Mail Annemarie