Update


Happy Officers willen samen invloed op werkgeluk vergroten

Nog even, en de Happy Officers staan klaar om binnen de divisies hun enthousiasme en kennis te delen. Daar gaat flink wat voorbereiding aan vooraf. Hoe ervaren zij hun training, en wat beweegt ze om zich voor werkgeluk in te zetten? Pierre, Linda en Mikel kijken alvast vooruit.

- Pierre Estourgie

- Mikel Faber

- Linda Holtz

Wat Linda Holtz (Incluzio - Radar) en Mikel Faber (Breijer) gemeen hebben: ze staan te popelen om als Happy Officers aan werkgeluk inhoud te geven. “Een geweldige rol”, meent Mikel. “Ik zie het als een kans om met een positief verhaal het bedrijf in te gaan en daarbij tegelijkertijd ook de integraliteit te bevorderen.” Voor Pierre Estourgie (Facilicom Solutions) ligt het doel wat dichterbij: “Om te beginnen wil ik de inzichten gebruiken binnen mijn eigen team. Tijdens de training merk ik dat je samen bent met collega’s met diezelfde ‘drive’, allemaal mensen die ook met teams te maken hebben. Die ontmoeting is erg stimulerend.”

Fitheid, balans, ontwikkeling

Een veelvoud aan kennis, ideeën en tools. Dat heeft deelname aan de training Linda alvast opgeleverd. Als HR adviseur/businesspartner is ze betrokken bij Incluzio Zaanstad en bij verschillende Radar-bedrijven. De uitdaging die ze ziet, zowel voor zichzelf als de andere Happy Officers: “Kijk naar de cultuur, de stijl van leidinggeven en bepaal op basis daarvan hoe je werkgeluk nuttig maakt.” Het concept is dat elke trainer maandelijks een training op locatie verzorgd. Een standaardverhaaltje zal dat wat Linda betreft zeker niet zijn. “Het moet op maat. Je kunt je richten op loopbaanontwikkeling, op fitheid, op de balans werk en privé, en natuurlijk op combinaties daarvan. Wat er mogelijk is, dat verschilt per organisatie en het is altijd een kwestie van samen doen mét medewerkers/collega’s.”

Een beetje vrouwelijk?

Waar de een vindt dat ‘aandacht’ de kern is, ziet de ander in werkgeluk een kans om de onderlinge communicatie en ook de werksfeer te verbeteren. Pierre Estourgie is bij Facilicom Solutions teamleider customer support: “Ik merk dat het begrip werkgeluk in een omgeving van bijvoorbeeld technische medewerkers minder goed aansluit. Misschien is het wat vrouwelijk? Teamgeest, werksfeer; dat past beter vind ik. Geeft niks hoor, want we hebben het over hetzelfde.” Hij ziet vooral dat er op het vlak van communicatie veel te winnen valt. “We denken vaak dat communiceren begint als je moet samenwerken, maar het is andersom. De samenwerking begint als je elkaar leert kennen, als er contact is.”

Rol van HR

Eén aspect van werkgeluk is voor Linda dat je mensen stimuleert om op gezette tijd stil te staan, bij te komen, te kijken naar de successen. “In de Incluzio en Radar- bedrijven waar ik voor werkzaam ben, hebben we een maatschappelijke betrokkenheid die ik enorm belangrijk vind. Dat gaat om hart voor de organisatie en voor de mens, variërend van klanten, bewonders, burgers -tot en met- hart voor degenen die het op dagelijkse basis moeten waarmaken. Dat zijn die medewerkers. Zij zijn zo kei- en keihard bezig voor resultaat”, schetst de HR adviseur. “Waar sta ik, waar wil ik naar toe, dat zijn vragen waar werkgeluk nauw mee is verbonden. Om daarin meer bewustzijn te bevorderen zie ik een rol voor HR en dus ook voor mezelf.” Hoe een training eruit kan zien? Linda: “De ene keer is het een gesprek met een leidinggevende die je hier specifiek op bijpraat en kunt coachen, in een ander geval denk je me een groep coördinatoren na over hoe je op de werkvloer eigen regie kunt stimuleren. Dat maakt het juist zo interessant.”

Langere adem nodig

Als hoofd van het projectbureau bij Breijer is Mikel Faber een maand en een jaar werkzaam in zijn huidige functie. “Reden om me aan te melden voor de training: collega’s bewust maken dat waar we elke dag zo druk mee bezig zijn misschien ook op een andere, leukere manier kan. Zit je niet goed in je vel, dan is aandacht wat je nodig hebt. En zit je het wel, dan is aandacht belangrijk in de vorm van een compliment. Mensen zijn de drijvende kracht.” Dat bewustzijn vergroten is hoe hij aan werkgeluk invulling zou willen geven. “Het is belangrijk om de leidinggevenden hiermee te bereiken”, weet Mikel. Een grotere uitdaging is wat hem betreft hoe je dit verhaal richting schoonmakers, monteurs en bijvoorbeeld de airportcaddies krijgt. “Dat is de grootste groep binnen ons bedrijf. Als zij niet lekker in hun werk zitten, dan is uiteindelijk niemand succesvol.” Pierre hoopt dat er een langere adem is om uit dit proces munt te slaan. “We moeten hier met elkaar de energie op houden.” Linda zegt sluit daarbij aan. “Zie het tevens als investering in preventief verzuim. Daar worden we allemaal beter van.”

Wil je graag voor jouw team of afdeling een trainig Werkgeluk aanvragen?


Neem contact op met

Jeroen van der Brugge of Suzanne Dortland