Medewerkers aan het woord


Op de arbeidsmarkt is het dringen. Recruiters zetten alles op alles om vacatures goed en snel te vervullen. Waar bestaat hun werkgeluk uit? En hoe draagt werkgeluk bij aan de aantrekkingskracht van onze organisatie op nieuwe medewerkers?

Heb jij een verhaal over werkgeluk dat je met collega’s wilt delen? Laat het ons dan weten via happy@facilicom.nl

Werken en studeren combineren

Sadhana Hanoeman,
recruiter bij Gom

“Voor Gom is dit een nieuwe functie waar ik sinds vijf maanden mee bezig ben. Ik geniet erg van de zelfstandigheid en flexibiliteit. Op dit moment zijn er zo’n tweehonderd vacatures, dus moet je keuzes maken. Staat een vacature langer open, of merk ik dat eenzelfde lijnmanager regelmatig vragen heeft, dan kan ik daar extra aandacht aan besteden. Het is fijn om te analyseren wat er nodig is. Mijn voldoening haal ik uiteindelijk uit het vinden van de goede match, zodat zowel de kandidaat als de lijn blij is. Mensen moeten op me kunnen rekenen, en een veilig en vertrouwd gevoel hebben bij de samenwerking.

Intussen ben ik bezig af te studeren. Ik volg de opleiding human resource management in deeltijd. Mijn onderzoek gaat over hoe we in een krappe arbeidsmarkt kunnen inspelen op wat schoonmaakmedewerkers motiveert. Ik merk bijvoorbeeld in de interviews dat sociaal contact voor hen belangrijk is. Daar halen ze een deel van hun motivatie uit. Door met werkgeluk bezig te zijn, krijg je oog voor zaken die niet altijd direct met de functie-inhoud te maken hebben, maar toch bepalend kunnen zijn. Dat geldt ook voor mijzelf natuurlijk. De combinatie van werk en studie is best pittig. Het helpt dan dat ik met mijn manager altijd kan overleggen, zodat ik bijvoorbeeld een dag thuis werk of een interview inplan tijdens een werkdag.”


- Mail Sadhana

Verantwoordelijkheid nemen, waardering krijgen

Carmen van den Berg,
manager Recruitment bij Trigion

“Ik heb een mooie baan waarin ik kan doen waar ik goed in ben. Binnen Trigion vind ik de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en om kennis en kunde in te brengen. Daar krijg ik bovendien waardering voor. Wat wil je nog meer! Toch zie ik ook dat het werkgeluk onder druk staat. Als recruiters zijn we gespecialiseerd in de arbeidsmarkt en die is momenteel heel lastig. Er was een tijd dat we de deur dicht moesten houden om niet overlopen te worden door de hoeveelheid sollicitanten. Nu zetten we alle deuren en ramen open, en nog komen ze soms niet. Werkzoekenden hebben veel keus.

Ondertussen moeten we richting onze interne klanten de verwachtingen zien te managen. Daar zit een spanning, al merk ik ook dat het teamgevoel toeneemt als de nood hoog is. Juist om latent-werkzoekenden te interesseren is het nodig om onszelf te laten zien als een gaaf bedrijf om voor te werken. Wat dat betreft kan Trigion er veel profijt van hebben dat er vanuit Facilicom Group zoveel focus op werkgeluk ligt! Er lopen bijvoorbeeld belangrijke pilots waarbij er minder managementlagen zijn en medewerkers meer invloed op hebben op hun werktijden. Als we erin slagen om dat binnen ons bedrijf door te voeren, dan zetten we echt stappen.”


- Mail Carmen

Een wildvreemde weer op weg helpen

Zuhal Tarakcilar,
recruiter bij Facilicom Solutions

“Het hoort bij mijn werk dat ik voortdurend in gesprek ben met mensen. Ik ben veel aan het bellen natuurlijk, en tussendoor zijn er dan allerlei afspraken. Maar of het nu in werk is of privé, ik krijg er energie van om mensen bij elkaar te brengen. Het idee dat je bijdraagt door iemand te kunnen helpen is belangrijk voor me. Pas sprak ik op de nationale carrièrebeurs een dame die na zeventien jaar haar baan kwijt was geraakt. Ze had ervaring in de medische branche en wist niet waar ze moest beginnen met zoeken. Ik heb haar toen gekoppeld aan iemand uit mijn eigen netwerk. Na het weekend belde ze me op; ‘weet je wat, ik mag op gesprek komen!’. Dat is toch gaaf, als je op die manier een wildvreemde op weg kunt helpen. Werkgeluk moet je ook niet te ingewikkeld maken, denk ik. Het is vooral een kwestie van doen waar je blij van wordt. Als je daarnaast ook nog weet waar je op leegloopt, dan heb je een goed beeld of een baan bij je past. Minder leuke dingen horen erbij, daar niet van. Zolang het niet de overhand krijgt is het prima. Hoe mijn eigen werkgeluk beter kan? Nou, daar vraag je me wat. Het zou fijn zijn als ik minder administratieve taken had. Verder probeer ik vooral om wat minder chaotisch te zijn. Probleem is; dan maak ik een lijstje, en dan raak ik dat ook weer kwijt, hahaha.”


- Mail Zuhal