Werkgeluk lééft!

Dit voorjaar was het een jaar geleden dat het nieuwe Gerechtsgebouw Breda werd opgeleverd; een uitdagend en leerzaam PPS-project waar we enorm trots op zijn en waar keihard aan gewerkt is. Dat zie je ook duidelijk terug in de korte film ‘Happy bij... Gerechtsgebouw Breda’.


Zo’n eerste jaar na oplevering is altijd lastig. Het gebouw vertoont nog kinderziektes en gebruikers moeten wennen. Voor onze mensen is de druk om te presteren dan extra groot. Gek genoeg draagt die druk voor sommige collega’s juist bij aan hun werkgeluk: op de toppen van hun kunnen, presteren zij het beste.


Voor de meeste collega’s geldt dat zij hun werkgeluk vinden in behulpzaamheid. Hun dag is pas compleet als ze een bijdrage hebben kunnen leveren aan het (werk)geluk van een ander. Hoe ik dat weet? Omdat we het ze gevraagd hebben. Op de website lees je de persoonlijke verhalen van collega’s waardoor werkgeluk tastbaar wordt. Voor onszelf, maar ook voor klanten en toekomstige collega’s. Want zeker de nieuwe generatie werkenden hecht veel waarde aan werkgeluk, zo vertellen ook drie van onze trainees in de rubriek ‘Werkgeluk is...’.


Dat we er ook in slagen om het werkgeluk van onze klanten te vergroten, laten de cijfers in het Jaarverslag 2018 zien. Maar ook de resultaten van de campagne die we onlangs gestart zijn, liegen er niet om: werkgeluk lééft!

Dat draagt dan weer bij aan mijn persoonlijke werkgeluk, waardoor ik vandaag de dag extra gemotiveerd en geïnspireerd aan het werk ga.


Maak er een mooie dag van!


Geert van de Laar

Wil je graag iets kwijt n.a.v. de inhoud? Mail naar happy@facilicom.nl