Medewerkers aan het woord


Talentvolle starters hebben de banen voor uitkiezen. Want terwijl de spanning op de arbeidsmarkt verder toeneemt, doen werkgevers er alles aan om jong talent aan zich te binden. Deze drie (oud)trainees kozen voor Facilicom.
Ze vertellen je graag waarom.

Heb jij een verhaal over werkgeluk dat je met collega’s wilt delen? Laat het ons dan weten via happy@facilicom.nl

De vrijheid om te
ontdekken waar ik
gelukkig van word

Tim Platteel (27), Management Trainee Facilicom Group

“Het traineeship van Facilicom staat hoog aangeschreven, juist vanwege de vrijheden en ontwikkelingsmogelijkheden. En dat kan ik alleen maar beamen. September 2018 ben ik als trainee gestart en ik heb inmiddels veel geleerd. Facilicom investeert in haar trainees, zonder dat ik een enorme druk ervaar om te presteren. Daarmee bedoel ik dat ik de ruimte krijg om verantwoordelijkheid te nemen, maar ook om fouten te maken. Dit past mijns inziens bij de organisatiecultuur van Facilicom, die toegankelijk en laagdrempelig is.

Neem ons idee voor de ‘Smart Building Estafette’, waarbij we in zeven teams 48 uur achtereen aan concrete business cases werkten op het gebied van Smart Building oplossingen en Big Data. Dat idee werd zo enthousiast ontvangen, dat we het mochten uitvoeren. En ook de uitkomsten zijn serieus opgepakt: Facilicom investeert nu in de ontwikkeling van een platform waarmee we datastromen uit verschillende bronnen kunnen omzetten in bruikbare gebouwinformatie voor onze klanten. Want door de inzet van slimme technologieën kunnen we hen bijvoorbeeld gericht helpen te verduurzamen of efficiënter schoon te maken. De praktische uitvoering is deels al werkelijkheid, maar voor een groot gedeelte ook nog toekomstmuziek. Dat je als trainee zo’n evenement mag neerzetten, dat ook nog eens van invloed is op de bedrijfsvoering, vind ik bijzonder en is voor mij zeker een vorm van werkgeluk. Werkgeluk zit voor mij ook in ruimte voor zingeving, persoonlijke ontwikkeling, (door)groeimogelijkheden, collegialiteit en natuurlijk ook de tijd die ik doorbreng met mijn traineegroep. Facilitaire dienstverlening heeft misschien niet het meest sexy imago, maar wij zorgen wel voor een schone, veilige, goed onderhouden en gezonde werkomgeving voor de BV Nederland. Daar draag ik graag aan bij.”


- Mail Tim

Openstaan
voor elkaars
ideeën

Suzanne Dortland (28), Management Trainee Facilicom Group

“Ik koos voor Facilicom omdat ik gehoord had dat een traineeship hier geen verkapte junior-baan zou zijn, wat sommige traineeships helaas wel zijn. Bij Facilicom zou ik veel kunnen leren en me verder ontwikkelen. Nu mijn traineeship er bijna opzit, kan ik zeggen dat dit ook daadwerkelijk zo is; bij het traineeship van Facilicom staat ontwikkeling centraal.

Als trainee ben je vier dagen in de week werkzaam voor Facilicom Group of een van de divisies, en is de vrijdag een trainingsdag of projectdag. Op vrijdagen ondernemen we veel uiteenlopende, leerzame activiteiten, van een coachingssessie met paarden tot een training adviesvaardigheden. Ook werken alle trainees die dag samen aan projecten voor verschillende divisies. Die afwisseling vind ik heel belangrijk en is medebepalend voor mijn werkgeluk. Ik ben graag met veel verschillende dingen tegelijk bezig en daar is binnen Facilicom alle ruimte voor. Zeker in mijn huidige functie als Consultant Organisational Development, waarbij ik door de hele organisatie heen verandertrajecten begeleid en collega’s adviseer. Een functie waar ik helemaal op mijn plek ben en waarbij ik zelf mijn tijd indeel. Ook weer een mooi voorbeeld van werkgeluk: de mogelijkheid om je werk zelf vorm te geven. Voor wie dat wil, is er binnen Facilicom veel ruimte voor eigen initiatief. Mijn ervaring is dat collega’s altijd openstaan voor vragen en suggesties, en zeer behulpzaam zijn.

Ik denk ook dat werkgeluk en leiderschap nauw verbonden zijn, net als werkgeluk en arbeidsproductiviteit. Werkgeluk is voor iedereen anders en vraagt om leiderschap waarbinnen ruimte is voor maatwerk. En als iemand werkgeluk ervaart en energie krijgt van zijn werk, zal hij ook eerder bereid zijn om iets extra’s te doen. Dat merk je heel duidelijk bij Facilicom; collega’s doen veel voor elkaar en staan altijd klaar om een ander te helpen.”


- Mail Suzanne

Een wildvreemde
weer op weg
helpen

Ara Hovsepjan (25) Account- en Klantmanager Gom Hospitality

“Vorig jaar september heb ik mijn traineeship afgerond; een leuke en vooral leerzame tijd waar ik met veel plezier op terugkijk. Natuurlijk word je tijdens het traineeship klaargestoomd voor een functie binnen de organisatie, maar er is ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van. Ik ben nu Account- en Klantmanager bij Gom Hospitality en bedien grote klanten als Pathé Nederland, Stage Entertainment en Walibi Holland. Een veelzijdige functie waarin ik word uitgedaagd om mijn kwaliteiten te gebruiken. Mijn Green Belt Lean komt daarbij goed van pas. De Green Belt training is een gevorderde training in Lean Six Sigma met als doel bedrijfsprocessen te verbeteren en optimaliseren. Verder ben ik ook bestuursvoorzitter van Jong Facilicom, het interne jongerennetwerk van Facilicom Group. We organiseren regelmatig activiteiten en bieden young professionals binnen alle werkmaatschappijen van Facilicom de kans om op een laagdrempelige manier nieuwe contacten, ideeën, kennis en vaardigheden op te doen. Als Jong Facilicom proberen we ook de stem van de young professional te laten gelden richting het topmanagement. Ik zie Jong Facilicom als een zeer waardevolle aanvulling op mijn baan bij Gom Hospitality, wat ook zorgt voor extra werkgeluk. Voor mij persoonlijk zit werkgeluk in uitdaging, vrijheid en persoonlijke ontwikkeling. Aspecten die je ook terugziet in de kernwaarden van Jong Facilicom: inspireren, verbinden en het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling. En er is natuurlijk ruimte voor fun, zo gaan we ook dit jaar feestelijk de zomer in met een actief en gezellig ZomerEvent Bij Port Zélande.”


- Mail Ara