NIEUWS


Thought leader in werkgeluk, dat zijn we niet zomaar.

Blijf op de hoogte en doe mee!  

Week van het Werkgeluk

De Week van het Werkgeluk is voorbij gevlogen. En omdat het werk natuurlijk ook gewoon doorging, blikken we nog even terug op een paar hoogtepunten.

Natuurlijk verdient werkgeluk elke dag aandacht, maar de Week van het Werkgeluk was een mooie gelegenheid om het nog eens extra op de agenda te zetten. Als ‘gouden partner’ van de Week van het Werkgeluk deden we dit op een ludieke manier met de challenge ‘fluitend de dag door’, inhoudelijk via een dagelijkse nieuwsbrief en een live webinar, en persoonlijk met aandacht voor het werkgeluk van collega’s. Zo verschillend als alle acties deze week waren; één ding hadden zij gemeen: het draaide om verbinding maken. Oog en aandacht hebben voor elkaar en elkaars wensen en behoeften.

Nieuwsbrief Tips & Tricks

Hoe je dat doet, verbinding maken, kwam onder meer aan bod in de speciale dagelijkse nieuwsbrief Tips & Tricks, die door ruim 400 mensen is ontvangen. Elke dag werd één van de ‘ingrediënten’ van werkgeluk besproken, voorzien van praktische tips voor (meer) werkgeluk. Tips waarmee de ontvangers direct aan de slag kunnen en waarvan het effect zich als een olievlek door de organisatie zal verspreiden.

Tips voor meer werkgeluk

✓ Kijk eerst wat je zelf kunt beslissen en bespreek andere mogelijkheden met je collega’s

✓ Blijf nieuwsgierig naar nieuwe kennis en ervaringen, ga op onderzoek uit en blijf vragen stellen.

✓ Hou het klein. Je hoeft niet in één dag de wereld te verbeteren, maar je kan wel met een klein gebaar de wereld van een ander mooier maken. Al is het maar voor even.

✓ Zorg voor een goed contact met collega’s. Toon oprechte interesse, lach samen, bied je hulp aan, richt je op overeenkomsten en stel je positief op.

✓ Zorg voor voldoende slaap, beweging en gezonde voeding en vermijd langdurige stress.

Happy Officers

Wie ook zorgen voor een sneeuwbaleffect, zijn onze Happy Officers. Tijdens de Week van het Werkgeluk gaven zij dagelijks trainingen in werkgeluk, onder meer aan leidinggevenden. Ook nu blijven zij dit natuurlijk gewoon doen! Dus wil je meer weten over werkgeluk en hoe je werkgeluk kunt stimuleren? Geef je op voor een training, want het is een beetje zoals Johan Cruijff zei: je gaat het pas zien als je het door hebt.


Mail onze Happy Officers via happy@facilicom.nl

Live webinar

Hekkensluiter van de Week van het Werkgeluk was het live webinar op vrijdagmiddag. Maartje Bouvy (CFO Facilicom Group), Justin Clausing (Happy Officer) en Jörgen Raymann (cabaretier en presentator) gingen een uur lang in gesprek over werkgeluk. En dat deden ze niet alleen, want alle kijkers konden live deelnemen aan het gesprek en vragen stellen. Omgekeerd werden er ook vragen aan hen gesteld. Bijvoorbeeld of zij vinden dat werkgeluk hetzelfde is als werktevredenheid. Opvallend genoeg was 51% het hier mee eens. Volgens Justin had deze uitslag vooral te maken met het beeld dat je hebt van werkgeluk. In zijn beleving, en die van Maartje en Jörgen, gaat werkgeluk net een stapje verder dan werktevredenheid. Of zoals Maartje het zei: “Werkgeluk is fluitend naar je werk gaan en fluitend weer naar huis.”

5G

Dat onze collega’s goed kunnen fluiten, hebben we gezien in alle leuke inzendingen voor de challenge #fluitenddedagdoor. Maar wat maakt dat zij fluitend aan het werk gaan? Daarover konden Maartje, Justin en Jörgen kort zijn: aandacht voor de pijlers van werkgeluk. Dit zijn autonomie, persoonlijke groei, zingeving, relaties en vitaliteit. Jörgen spreekt hierbij altijd van de 5G’s: gelukkig zijn, gezien worden, gehoord worden, gezond zijn en geïnspireerd raken. Op de vraag van een kijker hoe Facilicom hier invulling aan geeft, antwoordde Maartje dat er verschillende projectgroepen actief zijn om werkgeluk binnen Facilicom te stimuleren. Maar de belangrijkste boodschap was toch wel dat je al veel zélf kunt doen. Vaker een compliment geven bijvoorbeeld, of samen met collega’s wandelen in de pauze en gezonde snacks op de afdeling zetten. Maar het begint bij trots zijn op wat je doet en dat uitdragen. Want hoe geweldig is dat wij, alle 30.000 medewerkers van Facilicom Group, Nederland elke dag een beetje mooier maken en zorgen dat anderen hun werk goed kunnen doen.


Heb je het webinar gemist? Kijk het terug via deze link!

Geert op zoek naar werkgeluk

meer nieuws?