Trainingen en cursussen van IHK

Het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon geeft regelmatig groepstrainingen voor volwassenen en kinderen. Van elkaar leren, tips delen en zien dat je niet de enige bent, dat zijn de voordelen van deze trainingen. Onze eigen trainingen zijn een aanvulling op de hulpverlening die we zelf geven.

De verschillende trainingen die IHK zelf geeft:

Assertiviteitstraining voor volwassenen

Tijdens deze groepstraining leren de deelnemers beter voor zichzelf opkomen, zodat er niet steeds over de eigen grenzen wordt gegaan. De trainingen bestaan uit zes bijeenkomsten waarin acht à tien deelnemers samen ervaringen delen en elkaar praktische handvatten bieden.

Body & brain combat training

In deze groepstraining, voor jongeren en volwassenen, worden fysieke aspecten gecombineerd met de sociale aspecten. Speciaal voor mensen die een laag zelfbeeld, faalangst, depressieve klachten hebben of hun agressie moeilijk kunnen reguleren.

Autisme beter begrijpen

Hoe ga je om met een kind die autisme heeft? En hoe werkt het bij hen in de hersenen?, zijn vragen die centraal staan tijdens deze training. De training is toegankelijk voor iedere inwoner uit Hollands Kroon. Zo kunnen opa’s, oma’s, een betrokken leerkracht of iemand die regelmatig oppast zich ook inschrijven.

Licht verstandelijke beperking beter begrijpen

Hoe herken ik een licht verstandelijke beperking bij mijn kind? Wat betekent dat in de communicatie? Heeft dat gevolgen voor de puberteit? Deze vragen en meer staan centraal in de training over kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De training is toegankelijk voor iedere inwoner uit Hollands Kroon. Zo kunnen opa’s, oma’s, een betrokken leerkracht of iemand die regelmatig oppast zich ook inschrijven.

Beter uit elkaar

U en uw partner gaan scheiden. De periode waarin u tot deze beslissing komt, brengt vaak veel onrust met zich mee. U moet over veel zaken nadenken. Dit kan ervoor zorgen dat u elkaar als ouders moeilijk kunt vinden en in conflict raakt. Hoe zorg je er samen voor dat de kinderen centraal blijven staan in deze ingewikkelde periode? Tijdens de training Beter uit elkaar gaan we hier op in en staat de bewustwording en het kind centraal.

Kookcafé

Samen maaltijden bedenken, boodschappen doen, koken en afruimen. Een goede combinatie om sociale vaardigheden te leren en om zelfredzamer te worden. Al deze facetten komen aan de orde bij het Kookcafé. Het Kookcafé is voor jongeren van 12 tot 21 jaar.

Coole Kikker

Hoe leer je vaker ‘nee’ zeggen? En hoe ga je om met pesters? Tijdens de Coole Kikker training leren kinderen hoe ze voor zichzelf opkomen en hoe ze het beste omgaan met plagen en pesten.

Billy Boem

Billy Boem is een training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die extra steun nodig hebben. Dit omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel dingen meemaken die spanningen veroorzaken. Tijdens deze training merken de kinderen dat ze niet de enige zijn. Ze leren eigen gevoelens en emoties te ervaren en hoe je hiermee om kunt gaan.

PIEP zei de muis

PIEP zei de muis is een training voor kinderen van 4 t/m 8 jaar die extra steun nodig hebben. Dit omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel dingen meemaken die spanningen veroorzaken. Tijdens deze training merken de kinderen dat ze niet de enige zijn. Ze leren eigen gevoelens en emoties te ervaren en hoe je hiermee om gaat.

Een klant voor een training aanmelden?

Dat kan simpel, want het zijn onze eigen collega’s!

Volg deze stappen;

  • Wijkteammedewerker vult samen met de klant het aanmeldformulier aan die we gebruiken voor intern gebruik. Te vinden op Sharepoint.
  • De trainingen worden in principe twee keer per jaar gegeven. Een keer in het voorjaar en een in het najaar.
  • Zie ook www.academievoorjou.nl

Vragen? Stel ze aan de leden van Aandachtsgebied Training & Therapie (Sylvie, Nathali, Daisy en Susanne Kuys)