de thuiswerkservice voor gezonde en productieve werknemers

De introductie haalde zélfs de landelijke media: Facilicom breidt de facilitaire dienstverlening uit naar de werkplek thuis. Groot nieuws, maar ook een logische ontwikkeling die helemaal aansluit bij de actualiteit.

Met Facilicom@Home geven we een antwoord op alle behoeften die een thuiswerkende medewerker maar kan hebben. Met het brede pakket diensten dat we - letterlijk - in huis hebben, creëren we werkplekken die verantwoord, productief en plezierig zijn.

Een paar voorbeelden:

 • Een ergonomische werkplek, Arbonorm
 • De juiste apparatuur
 • Kwalitatief hoogwaardige connectiviteit (mesh WIFI)
 • Persoonlijke ondersteuning voor mentale en fysieke fitheid
 • Schoonmaak en hygiëne
 • Beveiliging van data, het thuisnetwerk en het huis
 • Thuiswerk advies met een coach voor woon- en werkgeluk
 • Daarnaast alle te bedenken (virtuele) diensten en producten voor de behoeftes van de thuiswerker (Happy@Home)

Een thuiswerkplek is volgens ons dus méér dan alleen meubilair. Maar wat is dan de ideale thuiswerkplek?

Ergonomie en bijvoorbeeld eenzaamheid zijn aandachtspunten. Het niet goed zitten, zoals aan de eettafel, heeft op den duur impact op nek- en rugklachten. Daarnaast is het voor veel medewerkers moeilijk om in deze tijd positief en (mentaal)fit te blijven. De verscheidenheid van privé en thuissituaties in deze tijd zorgt ervoor dat er goed en op maat gezorgd moet worden door de werkgever. Als een werknemer thuis werkt, gelden daar dezelfde Arbonormen als op de zaak. En is de werkplek thuis niet goed uitgerust en gefaciliteerd daalt de productiviteit van werknemers, weten we uit onderzoek. En als de binding met klanten, collega’s en werkgever minder wordt, heeft dit een negatief effect op de output, werkgeluk, productiviteit, mentale vitaliteit en geeft ook weleens psychisch ongemak met alle gevolgen van dien.

"Het is de thuisomgeving die bepaalt wat er nodig is om optimaal te kunnen werken. Daarom staat bij ons ieder mens en individuele behoefte centraal"

Waar begin je als werkgever?

Thuiswerken. Ooit een privilege van enkelen. Tegenwoordig noodzaak voor velen. Daardoor groeit de aandacht voor het belang van een goede werkplek. Behoeftes van werknemers veranderen. Nieuwe functionaliteiten en innovatieve technologie faciliteren thuiswerkers steeds meer. Maar waar begin je als werkgever, als je jouw mensen ook thuis de beste ondersteuning wilt geven in hun werk? Hier, in dit e-zine.

Wist je dit al?

 • Zowel sceptici als fervente thuiswerkers blijken de voordelen van het kantoor aan huis te ervaren. Opvallend cijfer uit een recente studie van Leesman naar de effectiviteit van de werkplek (2020): 77,5% vindt dat je van huis uit productief kunt werken. En vergelijk dát nu eens met het cijfer voor de kantooromgeving: maar 62,8%!
 • Thuiswerken heeft een andere mentale en fysieke impact. Volgens onderzoek van vakbond CNV hebben twee van de vijf thuiswerkers last van klachten als pijn in de nek en rugklachten.
 • Mensen zijn van nature sociale dieren die ook het liefst in groepsverband werken. Virtueel contact geeft maar deels antwoord op sociale behoeftes. Ook horen we steeds vaker dat de verandering van werk(omgeving) leidt tot stress en burn-out bij werknemers. Het gevoel van eenzaamheid onder thuiswerkers is er een ander symptoom van.
 • De werkgever is wettelijk verantwoordelijk voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemers voor alle aspecten die te maken hebben met het werk.