De Thuiswerkcoach voor een beter mentaal welzijn

Thuiswerken heeft impact op onze mentale gezondheid. We werken harder dan ooit en weten van geen ophouden. Werk en privé beginnen door elkaar te lopen. Psychische overbelasting ligt op de loer en kan leiden tot een groei van verzuim. Werknemers kunnen moeilijker afstand nemen van hun werk of gaan langer door, waardoor de belangrijke rust en herstel er thuis bij inschieten. Daarom is er binnen het concept van Facilicom@Home een Thuiswerkcoach beschikbaar.

De gezondheidsrisico’s

Stress is zo’n risico, dat gevolgen kan hebben voor het verzuim. Waar houdt werktijd op en begint het privéleven? Nog even snel de e-mail checken in de avonduren, werken in het weekend: het zijn voorbeelden waardoor thuiswerken de inzetbaarheid van medewerkers kan bedreigen. Overwerk Belangrijke reden waarom de werk/privé-balans niet altijd goed is: veel thuiswerkers werken (deels) over, blijkt uit onderzoek van het CBS. Zowel voor incidentele als geregelde thuiswerkers gaat het gemiddeld om 15% van hun werktijd. En dat overwerk gaat vaak gepaard met een hoge werkdruk.

Wat doet een Thuiswerkcoach?

De Thuiswerkcoach van Facilicom@Home heeft een preventieve en reactieve rol in het herstellen of verbeteren van de werk/privé-balans of andere thema’s gericht op werken op afstand. Onze coaches zijn expert op het gebied van mentale gezondheid bij thuiswerkers. Op basis van het persoonlijke profiel krijgen werknemers praktische tips om hun mentale gezondheid te behouden en te verbeteren. Ook geven we handvatten om werk en privé meer met elkaar in evenwicht te brengen. Het resultaat: een medewerker blijft in de ‘flow’, of hij of zij nu thuis of op kantoor werkt. Zo kan het werk thuis juist een positieve impact op het mentale welzijn van mensen hebben.

Betrokkenheid bij bedrijf of organisatie

De betrokkenheid van werknemers bij een bedrijf of organisatie zat ‘m voorheen altijd in het kantoor. Door de uitstraling, de inrichting en de binding met collega’s konden medewerkers zich met een bedrijf associëren. De thuiswerkplek heeft die binding veelal niet. Werknemers verliezen zo de verbinding met hun merk, het bedrijf waarvoor zij zo hard werken. Dit geldt natuurlijk ook in het aantrekken van nieuw talent en behoud van een aantrekkelijk werkgeversmerk. Door een creatieve en slimme ‘branding’ van de thuiswerkplek voelt het kantoor aan huis als de werkplek op de zaak. Binnen het concept van Facilicom@Home zijn er tal van mogelijkheden waardoor werken op afstand niet als zodanig voelt.

Expert aan het woord


Thuiswerkcoach Justin Clausing begeleidt medewerkers om vanuit huis te werken