Burrata salade

by Jan Willem Pruymboom

Ingrediënten voor 4 personen

2 el vloeibare honing 2 tl grove mosterd 2 el wittewijnazijn 1 el Tabasco chipotle 6 el milde olijfolie 4 verse perziken 75 gr hazelnoten 2 stronken witlof 2 rode uien 75 gr rucola 300 gr burrata 30 gr saladecroutons naturel

Bereiding

  1. Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
  2. Meng in een kommetje de honing, mosterd, azijn en tabasco. Voeg al roerend druppelsgewijs 5/6 van de olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
  3. Halveer de perziken en verwijder de pit. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Gril ze kort, zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten iets zachter worden. Hoe lang dat is hangt af van hoe rijp je perziken zijn. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min.
  4. Haal de bladeren van het witlof los. Snijd de rode ui in staafjes. Verdeel de ui samen met de rucola en witlof over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken over de schaal, scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Garneer de salade met de hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette.

Dit recept is van Albert Heijn en is terug te vinden op www.ah.nl/allerhande.

Eet smakelijk!