Alarmopvolging

Opvolging

Indien er hulp gedetecteerd is via het alarm, dient het alarm te worden opgevolgd. Ofwel: er dient hulp te worden ingeschakeld.

Er zijn drie varianten mogelijk van alarmopvolging.

Mantelzorgers

Bijvoorbeeld partner, kinderen, kennissen, buren. Hiervan dienen er per cliƫnt minimaal 3 mantelzorgers in het systeem te staan. Let wel: De mantelzorgers zijn op de hoogte gesteld van het belang om snel ter plaatse te zijn, mocht er alarm gemaakt worden. Het moet mogelijk zijn voor de mantelzorgers om binnen 30 minuten aanwezig te zijn.

Professionele hulpverleners

Bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties. Er kan ook gekozen worden om het alarm op te volgen door een professionele hulporganisatie, bijvoorbeeld thuiszorg. Een voordeel hiervan is dat zij 24/7 bereikbaar zijn voor alarmeringen.

Alarmopvolging kantoor Amsterdam

Opvolgingsteam van ATA In regio van Amsterdam hebben wij een zorghulpdienst beschikbaar die naar uw locatie komt.

Opvolging

Kluis- en sleuteloplossingen

Als de hulp is gearriveerd op het adres van de bewoner, moet er ook nog een mogelijkheid zijn om naar binnen te gaan. We bieden daarom ook kluisopties aan, waarmee de bewoner toegang krijgt tot de sleutel van het huis.

Mechanische kluis

De mechanische kluis kan buiten aan de deur worden gemonteerd, en middels een sleutel worden geopend. Wel is belangrijk dat de alarmopvolger beschikking heeft tot de sleutel.

Digitale kluis

De digitale kluis kan buiten de deur, of in de deur worden gemonteerd en middels een app worden geactiveerd. We hebben hierin de volgende opties beschikbaar: