Werken aan een inclusieve maatschappij

Wij werken ongeveer 95 verschillende nationaliteiten. We zijn dus echt een afspiegeling van de samenleving waarin we ons werk doen. Voor al die medewerkers creëren we een werkplek waar zij zich thuis voelen: diversiteit en inclusiviteit staan voor ons buiten kijf. Dat betekent dat wij staan voor een werkomgeving waarin gelijkwaardigheid en wederzijds respect uitgangspunten zijn. Ook beschikken we over beleid om racisme, genderongelijkheid en pesten effectief tegen te gaan. Voor ons is het ook vanzelfsprekend dat wij onze klanten ondersteunen en stimuleren om zorg te dragen voor een werkvloer die rechtdoet aan diversiteit. Een inclusieve maatschappij zou immers de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn.

Facilicom Foundation

De Facilicom Foundation is voor ons familiebedrijf een belangrijke manier om onze maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven. Via de Foundation steunen we initiatieven die bijdragen aan een prettige leefomgeving voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Door de coronacrisis konden we het goede werk van de Foundation in 2020 niet doen zoals we dat gewend zijn. We hebben toch steeds gezocht naar creatieve manieren om anderen te ondersteunen. Van en kerstkaartenactie voor eenzame mensen tot de mogelijkheid een boodschappentas te laten bezorgen bij je buren, konden we in 2020 toch ook weer een verschil maken voor de mensen om ons heen. Gelukkig is het in 2021 overigens al wel weer mogelijk gebleken om enkele fysieke activiteiten te organiseren.

image

Bekijk hier het jaarverslag van de Facilicom Foundation

Samenwerking Wrokko

Sinds 2019 werken we samen met stichting Wrokko. Wrokko (onder Rotterdamse jongeren de term voor “werk”) geeft young potential een duwtje in de rug door aansluiting te zoeken met het bedrijfsleven. Werkgevers die partner zijn van Wrokko, maken jongeren wegwijs op de arbeidsmarkt en enthousiasmeren hen voor een carrière bij hun organisatie.

Voor Facilicom Group biedt de samenwerking mooie kansen om multicultureel, hoog opgeleid talent te bereiken en aan ons te verbinden. Anass Meziane, oprichter van Wrokko: “Ik ben verheugd met de samenwerking met een toonaangevend bedrijf als Facilicom Group. Ons partnership is een aanknopingspunt om op een maatschappelijk positieve manier multiculturele high potentials en dit bedrijf aan elkaar te binden.” Etienne Friederichs, verantwoordelijk voor Buitengewoon, vult aan: “Bij Facilicom Group bieden wij onder meer locatietrainingen aan en bieden een kijkje in onze vele keukens. Jongeren kunnen bijvoorbeeld een workshop krijgen om een goed cv of LinkedIn-profiel te maken of om een sollicitatiegesprek te voeren.”

Samenwerking Nelis

Een andere samenwerking waar Etienne trots op is, is die met Nelis (www.nelis.company). Dit Haagse bedrijf in glas- en gevelreiniging is opgezet door Opa Nelis, de operazingende glazenwasser uit de Schilderswijk. Deze PSO 30+ gecertificeerde sociale onderneming zet zijn professionele dienstverlening in om sociale impact te bereiken. Gom Specialistische Reiniging werkt op steeds meer plekken intensief samen met Nelis om zo mede invulling te geven aan haar eigen social return. Daarnaast kunnen leerlingen van Nelis, Koekeloerders genoemd, aan de hand van een ervaren Gom Leermeester het vak leren. In deze trajecten gaat het naast werkervaring opdoen ook om zaken als hulp bij (eventuele) schulden of een goede taalbegeleiding. Zo stimuleren we samen met Nelis de uitstroom naar een duurzame, betaalde baan voor mensen die het zelfstandig wellicht niet redden op de arbeidsmarkt.

Diversiteit

Wij staan open voor iedereen en wij koesteren de diversiteit op onze werkvloer. In de praktijk blijkt immers dat diverse teams beter samenwerken, efficiënter werken en creatiever zijn dan homogene teams. Juist daarom willen wij deze diversiteit ook in álle lagen van de organisatie terugzien. Bij staf en management kan de diversiteit zeker nog verbeteren, al zijn vrouwen wel al redelijk goed vertegenwoordigd in ons (midden)kader. Daarom werken we aan een specifieke taakstelling om de diversiteit aan de top ook beter in evenwicht te brengen. Want een diverse organisatie begint misschien wel op de werkvloer, maar eindigt daar wat ons betreft niet.

image
image
image
image