Een inspirerende leefomgeving voor iedereen, juist tijdens corona

Een boodschappentas vol met alledaagse benodigdheden. Je kunt het je niet voorstellen hoe blij je iemand daarmee kunt maken. Of met een ander klein iets. Dat helpen, op een heel praktische manier, was twee jaar terug de reden om de Facilicom Foundation op te richten. We konden ons toen niet voorstellen dat die hulp in 2020 harder nodig was dan ooit. Veel mensen zijn geraakt door corona. Voor ons is dat reden geweest om nog een extra budget beschikbaar te stellen. Wat we daarmee hebben gedaan, lees je in dit e-zine.

Die boodschappentas kwam uit een van de acties, de actie ‘Kleine bijdrage, groot gebaar’. De Foundation stelde 150 keer 25 euro beschikbaar als je als medewerker iets wilde doen voor een ander. Ik ben blij verrast dat die actie zo goed is opgepikt. Vooral door onze medewerkers die niet dagelijks op kantoor komen maar bij een van onze opdrachtgevers werken. Ik ben oprecht ontroerd door de goede doelen waar het bedrag aan besteed is. En ik ben dankbaar dat we met die actie wat verlichting hebben kunnen brengen in het leven van veel mensen. Natuurlijk hadden we twee jaar terug ook één ‘groot’ doel kunnen uitkiezen. Een doel waar ons hele budget naartoe ging. Er zijn zat initiatieven en stichtingen in Nederland die permanent in geldnood zitten en een donatie verdienen. Toch hebben we dat niet gedaan. Wat de Foundation ook wil, is jou inspireren. Jou als medewerker van Facilicom, om iets voor een ander te doen. En als dat een financiële bijdrage vraagt, dan staan wij voor je klaar.

Daarom kiezen we voor een beperkt aantal doelen die we ondersteunen. Doelen waar we ‘iets mee hebben’. Die passen bij waar we voor staan, als bedrijf dat mensen aan een inspirerende leefomgeving wil helpen. Het voordeel van die mix van doelen is dat er al gauw iets bij zit dat jou aanspreekt. We willen immers niet alleen ondersteunen met geld. Zo helpen we bij het JINC-programma jongeren met sollicitatietrainingen. Door te investeren met kennis helpen we projecten ook om op termijn zelfstandig vooruit te komen. Nog mooier is het als het tot kruisbestuiving komt. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is daar weer een voorbeeld van: nieuwe Nederlanders aan een baan helpen.

Prachtig om te zien wat we al in twee jaar tijd hebben bereikt. Veel animo voor de jaarlijkse Uitdaging bijvoorbeeld. Medewerkers die door ons geïnspireerd worden om vrijwilligerswerk op te pakken, omdat ze zien hoe hoog de nood overal is. En nu weer dit, met die actie ‘Kleine bijdrage, groot gebaar’. Het laat zien dat iets voor een ander betekenen niet altijd met veel geld te maken heeft. Bij het verschijnen van dit e-zine zitten we nog niet aan de 150 aanmeldingen.Misschien heb je getwijfeld of jouw goede doel wel goed genoeg was om er 25 euro aan te besteden. Of misschien ken je wel een project dat eenmalige grotere donatie verdient. Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Eén belletje of mailtje en je weet of het past binnen het doel van de Facilicom Foundation. En als dat doel is om anderen een beetje blijer te maken, dan weet ik zeker dat jouw bestemming oké is!

Martine Geurts

Bestuursvoorzitter Facilicom Foundation