Kleine bijdrage, groot gebaar

Deze zomer brengen we met onze Foundation een klein beetje zon in het leven van mensen. En jullie mogen zeggen wie dat zijn. Iemand die je kent, of die bij je in de buurt woont. We stellen 25 euro beschikbaar per persoon. Voor die 25 euro koop je iets waarvan jij denkt dat je hem of haar er een plezier mee doet: een bloemetje, iets voor hun hobby, speelgoed voor een kind, een maaltijd, een boodschappenpakket of wat je maar kunt verzinnen. Het enige wat we van je vragen: stuur achteraf een foto naar info@facilicomfoundation.nl samen met het bonnetje van wat je met die 25 euro hebt gedaan.

Als Facilicom Foundation springen we graag dáár bij waar het nodig is. De afgelopen maanden was dat bijspringen harder nodig dan ooit. Corona raakte iedereen. Maar het waren vooral de meest kwetsbare groepen die hun situatie nog meer zagen verminderen.

Hoe een kleine bijdrage een groot gebaar kan worden

Een bloemetje voor iemand die opknapt van corona. Een bioscoopbon voor een kennis die zonder werk zit. Of een dinercheque voor de mevrouw die belangeloos mantelzorger is. Aan die zaken dachten we bij het opstarten van de actie ‘Kleine bijdrage, groot gebaar’: aardigheidjes ter waarde van €25 voor mensen die in deze coronatijd wel een steuntje in de rug konden gebruiken.

Hoe anders bleek het te zijn. We kregen aanvragen voor een bigshopper vol met boodschappen, bedoeld voor een buurvrouw die kookt voor ouderen en zieken. Een andere aanvraag was een voorraad hondenbrokken voor een vrouw die het belangrijker vond dat haar hond in deze tijd goed te eten had dan zijzelf. Het zijn voorbeelden die laten zien hoe hoog de nood overal is. In heel veel gevallen werd het bedrag besteed aan heel alledaagse dingen, zoals boodschappen.

"Mijn buren hebben niet veel te besteden dus ik zou ze graag op iets bijzonders willen trakteren, wat ze zelf niet kunnen kopen, zoals een lekkere taart."
"‘Mariane heeft als leidinggevende van de IC Corona van het UMCG veel voor haar kiezen gehad. Via de Facilicom Foundation heb ik een mooie bos bloemen voor kunnen kopen.’"
"Collega waar ik dagelijks mee werk is ernstig ziek en zal lange tijd uit de roulatie zijn. Ik wil laten weten dat ik aan hem denk."
"Tijdens de laatste training van dit seizoen, heb ik de trainers van het G-team van voetbalvereniging P.P.S.C. uit Schiedam in het zonnetje gezet. De trainers waren blij verrast met de cadeaukaart ter waarde van €25,-."
"Ik heb vandaag mijn ouders kunnen verrassen met een karretje vol vrolijkheid voor op het balkon. Ze waren compleet verrast en er super blij mee."

100 aanmeldingen

Daarom waren we blij dat we uitgerekend in deze tijd de actie hebben gelanceerd. Inmiddels staat de teller al op 100 aanmeldingen en is er nog budget beschikbaar voor andere collega's om iemand in het zonnetje te zetten. Wil je ook iemand een plezier doen met iets waarvan je weet dat ze er blij mee zijn? Vul dan hier jouw idee in en ga met jouw kleine bijdrage ook dat grote gebaar maken!