Kalender

Vind je het leuk om af en toe iets voor een ander te doen? Op de website van de Facilicom Foundation vind je de kalender met alle komende projecten. Staat er een project bij waarvan jij zegt: dat is echt iets voor mij? Dan kun je je meteen aanmelden. En met de grote variatie aan projecten kán het bijna niet anders of er is altijd een uitdaging die voor jou geschikt is. Een paar voorbeelden?

1 september

Op zorgvisite in een verzorgingshuis

Wanneer voelt het wonen in een verzorgingshuis als ‘thuis’? Het antwoord op die vraag krijg je bij zorgvisites in diverse huizen. Als vrijwilliger kijk je een half dagje mee in een verzorgingshuis om te zien hoe het thuisgevoel kan worden versterkt.

8 september

Voorlezer bij de Voorlees Express

Weet je hoe kinderen met een taalachterstand die het snelst inlopen? Door hen voor te lezen. Als voorlezer ga je elke week langs bij een gezin in Vlaardingen of Schiedam. Elke week op een vaste tijd, twintig weken lang.

15 september

Klusjesman in het Babyhuis

In het Babyhuis in Dordrecht en Schiedam kunnen (aanstaande) moeders en hun kinderen tijdelijk hulp krijgen, als ze niet alleen voor hun kind kunnen zorgen. In en om het huis zijn genoeg klusjes te doen. Iets voor een handige klusjesman of vrouw!

22 september

Taalmaatje in het Babyhuis

In het Babyhuis komen ook veel moeders van andere nationaliteiten. Bijvoorbeeld de Antillen, Eritrea, Ethiopië of Somalië. Die moeders zijn de Nederlandse taal niet altijd machtig. Als taalmaatje help je met af en toe een vertaling en een gesprek.

25 september

Verhuiskracht in het Babyhuis

Als moeders en hun kinderen weer energie hebben om zelfstandig verder te gaan, komt het aan op verhuizen. Een beetje hulp is dan welkom bij het sjouwen en inrichten van het huis. Dat is werk voor een handige verhuizer.

30 september

Vrijwilliger in het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café (te vinden in diverse regio’s) is het maandelijkse trefpunt voor mensen met dementie en hun verzorgers. Elke maand is er een avondje met een activiteit of een lezing. Professionals en vrijwilligers leiden alles in goede banen.