Doet & Ontmoets

inlopen, activiteiten, werkplaatsen, ontmoetingshuizen – voor iedere inwoner een passende daginvulling

Ontmoet elkaar in Hollands Kroon!

Wonen Plus Welzijn organiseert in opdracht van Incluzio een hele reeks van ontmoetingsplekken, werkplaatsen, matchgroepen, online ontmoetgroepen en Match Cafés….. Allemaal vanuit het idee, dat we verspreid over de 22 kernen van Hollands Kroon een dekkend keuzemenu van laagdrempelige dagbestedingen willen aanbieden. Die zonder indicatie toegankelijk zijn, waar je dus niet eerst voor naar het wijkteam hoeft!

Deze pagina staat in het teken van ons belangrijkste innovatieproject in het ‘voorliggend veld’, namelijk Samen Meedoen. Dit is een innovatie die sinds een paar jaar wordt uitgevoerd door onze grootste welzijnspartner Wonen Plus Welzijn. Zij krijgen hiervoor van ons de opdracht. Samen Meedoen biedt op allerlei plekken in Hollands Kroon indicatie loze dagbestedingen, in verschillende vormen:

  1. Doet & Ontmoet groepen (gericht op ontmoeten en spelletjes)
  2. Werkplaatsen (echt aan het werk op inspirerende plekken)
  3. Online ontmoeten (sinds corona)
  4. Ontmoetingshuis en Ontmoetingstuin (speciaal voor mensen met geheugen problematiek en ggz)
  5. Matchgroepen (speciaal voor inwoners die een gestructureerde dagbesteding willen)

Het is de droom van Incluzio en Wonen Plus Welzijn om voor zoveel mogelijk inwoners van Hollands Kroon een nuttige, kosteloze dagbesteding te organiseren. En om in elk van de 22 kernen wel een locatie of activiteit te hebben, waar inwoners zich prettig voelen, sociale contacten kunnen opdoen en iets leuks kunnen doen met elkaar. We streven naar een ‘keuzemenu’ van uiteindelijk 28 verschillende locaties en dagdelen, verspreid over heel Hollands Kroon. Dus wijkteams: ga zelf ook eens langs de locaties in jouw regio, wijs je klanten op al deze mogelijkheden of neem ze eens mee naar een locatie om met ze te kijken of het wat voor ze is! Toelichting bij de verschillende Samen Meedoen vormen:

  1. Iedere inwoner kan bij de Doet & Ontmoet locaties binnenlopen voor een kopje koffie, een spel, iets creatiefs, om een praatje te maken of om een vraag te stellen.
  2. Op een aantal locaties, de Werkplaatsen, kan men ook terecht om samen aan de slag te gaan. Samen werken aan een klus of in een tuin bijvoorbeeld.
  3. Bij de Online ontmoetgroepen kunnen inwoners thuis inbellen op online ontmoet groepen, waarmee spelletjes, gesprekken, kook activiteiten mee worden ondernomen.
  4. Daarnaast zijn op een aantal plekken ontmoetingsmogelijkheden, waar extra ondersteuning en structuur is, voor mensen die dat prettig vinden. Hier is speciale aandacht voor mensen met geheugenproblematiek en ggz problematiek. Er wordt nauw samengewerkt met Geriant en de POH’s Geriatrie op deze locaties. Hier kunnen ook hun mantelzorgers naartoe komen voor wat respijtzorg en ontspanning. Dit zijn het Ontmoetingshuis in op Wieringen en de Ontmoetingstuin in Anna Paulowna.
  5. En er zijn zogenaamde Matchgroepen die ingaan op specifieke wensen voor activiteiten, bijvoorbeeld een kook café en een sport Doet & Ontmoet. Sinds corona zijn er ook diverse online ontmoet groepen. Doet & Ontmoet is vrij toegankelijk, voor iedereen van alle leeftijden. Dus loop gewoon eens binnen en ervaar zelf hoe verrassend leuk en gezellig deze bijeenkomsten kunnen zijn.

Iedereen wordt op alle locaties hartelijk ontvangen, door medewerkers en vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn. Ook vinden er regelmatig informatiebijeenkomsten plaats en zijn er inloopspreekuren van partnerorganisaties. Het aanbod van al deze locaties en activiteiten is nog heel erg in ontwikkeling. Dus kijk vooral op onderstaande links, om met je klanten te beslissen waar zij het liefst naartoe gaan.

Contact

Susan Tijm coördinator Doet & Ontmoet s.tijm@wonenpluswelzijn.nl 0224 - 27 31 40 06 - 29 42 43 75 Of bel naar het algemene nummer van Wonen Plus Welzijn: 0224 - 27 31 40

www.wonenpluswelzijn.nl

Kijk hier voor het actuele overzicht van alle soorten en maten Doet & Ontmoet locaties en activiteiten: https://www.wonenpluswelzijn.nl/pg-21592-7-130863/pagina/ontmoeten_in_buurt__dorp-doet__ontmoet_-_hollandskroon.html Volg het laatste nieuwsop Facebook: https://www.facebook.com/Wonen-Plus-Welzijn-Doet-Ontmoet-Hollands-Kroon-102495441439911/ Vragen? Stel ze aan je Sociaal Makelaar