Humanitas

maatjes en voorleeshulp voor kwetsbare inwoners

Vriendschappelijk huisbezoek (VHB)

Vrijwilligers van Humanitas brengen wekelijks bezoek aan inwoners die behoefte hebben aan gezelschap, een luisterend oor en om er samen op uit te gaan voor een activiteit of om andere inwoners te ontmoeten. Daarnaast zijn er vrijwilligers die partners of familieleden van mantelzorgers ondersteunen. De ondersteuning is gemiddeld een dagdeel per week, gedurende circa een jaar. Deze ondersteuning is bedoeld voor inwoners (uit alle kernen), die zelfstandig wonen en weinig sociale contacten hebben en/of zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan een maatje. Bijvoorbeeld:

  • inwoners met een licht verstandelijke beperking
  • hulpbehoevende of eenzame ouderen
  • chronisch zieke inwoners
  • partners of familieleden van mantelzorgers
  • Mensen met een psychische kwetsbaarheid

VHB is bedoeld voor klanten boven 25 jaar!

Contact

Lori Weber Coördinator VHB Hollands Kroon

06 - 538 227 15 l.weber@humanitas.nl

Of: Irene Ruiter Coördinator

vhb.kopnh@humanitas.nl 06 - 10 70 58 24

www.humanitas.nl

Vragen? Stel ze aan je Sociaal Makelaar

Voorleesproject

Vrijwilligers lezen kinderen op spelenderwijs thuis voor uit kinderboeken, om ze Nederlands te leren. Ook begeleiden zij ouders om dit samen met hun kind te gaan doen. Het is de bedoeling dat zij het voorlezen uiteindelijk overnemen. Het is een project van 20 weken. Kinderen in de leeftijd van 2 jaar tot en met 12 jaar. Het gaat om kinderen die nog niet goed Nederlands spreken. Soms omdat de taal nieuw voor ze is en soms omdat ze gewoon nog weinig Nederlands hebben gesproken.

Contact

Daniek Peereboom coördinator Voorleesproject

voorlees.kopnh@humanitas.nl 06 - 10 94 73 30

Vragen? Stel ze aan je Sociaal Makelaar

Telefooncirkel

De Telefooncirkel is een dagelijks belrondje langs 8 tot 10 alleenwonende mensen. Het gaat om mensen die zelfstandig thuis wonen en voor wie het gevoel van veiligheid wordt versterkt door het dagelijks contact. Ook kan het gevoelens van eenzaamheid verlichten. Er zijn geen leeftijdscriteria en geen kosten aan verbonden. Team Humanitas Kop van Noord-Holland is druk op zoek naar deelnemers. Heb jij iemand in je caseload die hier baat bij kan hebben? Zorg dat hij/zij zich aanmeldt bij Humanitas!

Contact

Meer informatie en aanmelden: 0223-617422 en telefooncirkel.kop@humanitas.nl